torsdag 29 september 2011

Flugornas herre på Fredens skola

Fredens skola som stängdes igår av Skolinspektionen verkar ha präglats av total anarki. Istället för att som undertecknad trodde i förra bloggposten att det var ett strikt shariastyre på skola som ledde till att barnen for illa så tycks det snarare som avsaknaden av sharia som öppnade upp för en sitation där vissa elever löpte amok och terroriserade och misshandlade andra elever. Detta skrivet utan att rättfärdiga sharia, men rätt ska vara rätt om varför skolan stängdes.

Sid 6-8 i skolinspektionens rapport beskriver läget som rådde på skolan.

onsdag 28 september 2011

Muslimsk friskola stängd av skolinspektionen

Fredens skola i Göteborg hann knappt starta innan den stängdes av skolinspektionen på grund av behandlingen av eleverna.

Det är knapphändigt med information om Wissam Utbildning AB som driver Fredens skola och Ljusdals skola. Det är troligen irakier som ligger bakom dem där kontaktpersonen är en Mohamed Ibrahim Wissam. Styrelsen består märkligt nog bara av en ledamot och en suppleant, något som verkar väl magert för att vara ett aktiebolag.

Det verkar också som om båda personerna är skrivna på samma adress i Göteborg, något väcker misstankar om att det bara är en papperskonstruktion. När det dessutom inte finns några redovisade inkomster någonstans så undrar man hur de fått pengar till att registrera aktiebolag och starta en skola med alla de investeringskostnader det kräver.

Skolan riktar sig tydligt till arabiskt- och somalisktalande, vilket passar in väl med hur i synnerhet somalierna i stor utsträckning isolerar sig från den svenska samhället. Wissam Utbildning har rekryterat energiskt det senaste halvåret och även där är den somaliska målgruppen tydlig.

På nätet finns ett reklamblad från i våras där man gör reklam för sig själva som uttalat muslimsk friskola med servering av halalmat etc. Det tycks som om barnplågeri följde med på köpet.



DN, GP,

tisdag 27 september 2011

Till William Petzäll från en SD-väljare

Du har idag via media meddelat att du lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde i riksdagen. Jag är den förste att beklaga det höga pris du fått betala för ditt politiska engagemang och vad det lett till. Samtidigt är det så att du inte är inröstad i riksdagen för din egen skull, eller för ditt missbruks för den delen.

Du var inröstad som en del av det mandat för förändring som 339610 väljare gav Sverigedemokraterna förra året. När du lämnade dem så lämnade du det mandatet och därmed är din gärning i riksdagen avslutad.

Ditt påstående om att du vill driva frågor om missbruk och rehabilitering är inte bara irrelevant då du som ovan nämnt inte är vald för det, åtminstone inte som politisk vilde, utan klingar dessutom falskt då du enligt uppgift dels försökt pressa ditt parti på pengar för att lämna riksdagen och sedan skickat inviter till moderaterna med förespeglingar om att din lojalitet är till salu. Att du dessutom chikanerar SD i Aftonbladet trots att de gett dig så många chanser är uselt.

Idag framstår du som en opportunistisk pundare och närig spoling. Gör det enda hedervärda och ställ din riksdagsplats till förfogande. Efter det kan du engagera dig i vad du vill och göra det på egen merit.

Allra underdånigast,
K

DN DN DN DN SvD GP GP Skånskan Skånskan 
AB, DN, E24, AB , Exp
AB

söndag 25 september 2011

Senaste nytt från Sanningsministeriet

I Expressen kräver några av Expos politruker att SÄPO ska övervaka SD-bloggar i jakt på misshagliga åsikter. Expressen drar sitt strå till stacken genom att koppla ur länkningsfunktionen för bloggar i enlighet med deras devis om att censur gynnar det öppna samtalet.

I artikeln presenteras lösryckta citat ur ej namngivna bloggar och diffusa konspirationsresonemang som kopplar ihop Breivik med allt och alla som någonsin uttryckt tvivel om massinvandring och islam. 

Det är med andra ord den vanliga häxbrygden av svepande anklagelser och intellektuell ohederlighet som utmärker vänsterfascisterna i Expo. I deras värld finns ingen motsättning mellan att påstå sig värna toleransen men att i allt väsentligt agera totalitärt.

Expo är och har alltid varit en vänsterextrem sekt. Det allvarliga är att de är uppburna av etablissemanget och nästan behandlas som en myndighetsfunktion, något som ger en fingervisning om våra eliters egentliga syn på demokrati och åsiktsfrihet.

fredag 23 september 2011

Överklassjournalist försvarar niqab

I Frankrike har två kvinnor dömts till böter för att de burit niqab på allmän plats. I Sverige fortsätter debatten i sedvanliga spår.

I Östermalmsnytt 17-23 september 2011 finns en artikel på sid 15 om journalisten Josefin Ahlström som beslöt att prova på hur det var:

”Efter en semesterresa i Dubai med familjen fascinerades Josefin Ahlström av alla kvinnor som bar heltäckande slöja – niqab. En helt annan bild än den vi är vana vid i Sverige, där niqaben fått mycket kritik och har diskuterats att förbjudas.

– De var eleganta med vackra handväskor och skor, och man kunde skymta det tillfixade håret under tyget. Jag kände direkt att det var något jag ville skriva om. När jag kom hem så beställde jag en på internet. Tillsammans med en kompis gick vi ut på stan i niqab. Det blev ett wallraffande experiment, säger Josefin Ahlström.

Hur gick det?
– Vi valde att gå ut på Östermalm eftersom det kändes mest ovanligt med niqab där, och upplevelsen var faktiskt väldigt obehaglig. Det var inte en enda som inte vände sig om och tokstirrade. Kvinnor såg ut som om de skulle spotta på en, män upp till 45 år tittade men dock inte med avsky. Äldre män blockerade vägen, de var rent av aggressiva. Jag tror folk kände att de hade rätt att glo.”

Hon skriver nu en bok på temat, hopblandat med börschefer som köper sex, dock ej av niqabklädda kvinnor.

Till att börja med så skickar det blandade signaler när någon jämställer en eftermiddags riskfritt tramsande i niqab på Östermalm med de betydligt gedignare arbetsinsatser som Günther Wallraff gjort sig känd för.

Givetvis träffade hon på niqabfenomenet i Dubai som dollaruppburen turist, inte i den mindre glamorösa verklighet som utspelas i våra förorter. I själva verket iddes hon inte ens lämna Östermalm för sitt experiment.

Det Ahlström tyckte var obehagligt var inte att bära en av de mest kvinnoförnedrande plaggen i historien utan att folk glodde på henne. Hade de glott på henne om hon burit en annan politisk uniform, låt säga Ku Klux Klan mundering och hade hon tyckt deras reaktion var lika fel då?

Sist men inte minst, så länge man får ha fina handväskor och skor så har man inga invändningar mot en i övrigt misogyn samhällsordning? I så fall, varför ska de då bry sina söta små niqabtäckta huvuden med rätten till egen inkomst, eget pass, körkort, rösträtt eller styrelseuppdrag?


onsdag 21 september 2011

Kontroversiellt att påpeka det uppenbara

I DN rapporteras att en av FBI:s föreläsare menar att det är islam som är problemet och inte al-Qaida. Givetvis har man lett ut några ängsliga pk-iter som fördömer honom, där den största dumstruten var experten som menar militanta islamister kan gynnas av att man kritiskt diskuterar islam. I så fall borde vi lägga oss platt för allt totalitärt och tyranniskt av rädsla för att det kan bli starkare om vi ifrågasätter det.

Det man kan utläsa ur artikeln är egentligen inget märkligt. Islam är en religion som inte bara har stora politiska anspråk i sin utövning, den vill detaljstyra människors liv och den har tenderat att dra åt det totalitära.

Att som etablissemanget försöka skapa en artificiell uppdelning mellan de militanta radikalerna och ideologin som driver dem är ett farligt självbedrägeri. Det är ungefär som att påstå att alkohol och rattfylleri inte har något samband. Alla som nyttjar alkohol är inte rattfyllerister, tvärtom är de ytterst få, men alla som är rattfyllerister nyttjar alkohol.

Ursprungsartikeln i Wired.

måndag 19 september 2011

Småbarn åsiktsregistreras i Storbritannien

New Labours styre av Storbritannien 1997-2010 är ett skrämmande exempel på hur snabbt ett samhälle med starka demokratiska traditioner kan undermineras av skrupelfria eliter med en egen agenda. Den politiska korrektheten var och är på många sätt mer rabiat än här och man har i stor utsträckning vävt in den i den maktutövande samhällsfunktionerna.

Eftersom Tory under Cameron i mångt och mycket är som "Nya Moderaterna" under Reinfeldt, det vill säga stöpt i samma anda som sina socialistiska föregångare när det gäller synen på EU, massinvandring, politiskt korrekthet och så vidare så fortskrider utvecklingen mot ett orwelliskt samhälle i Storbritannien.

Ännu ett exempel på detta finns i Daily Mail som avslöjar att lärare i Storbritannien är ålagda att rapportera skolbarn som ger uttryck för "intolerans". Barn inte äldre än tre år har rapporterats som "rasister", något som förs in barnets akt och följer det genom hela skolgången och sedan kan begäras ut av kommande arbetsgivare. Lärare som inte rapporterar tillräckligt många avvikande åsikter bland barnen får påstötningar från utbildningsdepartementet.

Än så länge i Storbritannien finns det tidningar som Daily Mail som rapporterar om hur det politiskt korrekta blir allt mer totalitärt i sina anspråk. Frågan är om det skulle ske i Sverige?

söndag 18 september 2011

Camilla Läckberg kallar SD varböld

Camilla Läckberg filosoferar djupsinnigt om Sverigedemokraterna och dess väljare i Sydsvenskan:

"Sverigedemokraterna är en varböld som vi borde sticka hål på. Jag skulle vilja lyfta fram allt jag kan för att visa det vansinniga i vad vi gjorde som röstade in ett sådant parti i riksdagen. Det är så många som inte förstår vad de gjorde med sin röst, de tänkte väl att det bara var en missnöjesyttring den gången, de känner ”jag har det inte så bra just nu”, utan att förstå frågorna, utan att förstå vad det är för människor som faktiskt sitter i det här partiet."

Ja alla vi som röstade på SD spelar banjo och driver runt i ölfläckad nätbrynja i väntan på att a-kassebidraget ska trilla in på kontot, eller möjligtvis levereras i form av bananklasar. Tur att vi har rättänkande kulturmegafoner som Läckberg som kan berätta för oss hur korkade vi är.

Rörande Camilla Läckbergs litterära gärning så rekommenderas Jonas Thentes artikel i DN Kultur. Hans slutsats är att hennes böcker inte ens ska recenseras på kultursidorna eftersom det inte finns något bra att säga om dem. Mycket underhållande.

Det är onekligen ironiskt att någon som så lättvindigt idiotförklarar andra kan tacka den dumma massans dåliga smak sina egna framgångar.

SvDLTZ,

Det danska valet

Valet i Danmark var ännu ett i raden av exempel på hur rutinmässigt etablissemangsmedia manipulerar och beskär information för att anpassa den till sina politiska syften.

Det politiska "skiftet" i Danmark skedde med en marginal på 0,6%. Knappast den vänstertsunami som vissa förespeglat oss.

Dansk Folkepartis "nederlag" var en minskning på 1,6%. Knappast en kollaps för invandringskritiken. Ser man till Liberal Alliances framgångar var det snarast en valframgång för de som är kritiska till islamiseringen av det danska samhället.

Omvärldens negativa syn på Danmark är i själva verket svensk medias negativa syn på Danmark. Man letar förgäves i seriös internationell press efter den typ av skrämselpropaganda om Danmark som rutinmässigt bräks fram i Sverige.

Men i de redaktionella elfenbenstornen i Sverige tror man förmodligen på sina egna lögner. Kanske hoppas man kunna besvärja verkligheten om man bara upprepar propagandan med tillräckligt eftertryck? När det gäller "Breivikeffekten" på SD så har domedagsprofetiorna fallit platt med undantag för en avvikande opinionsundersökning. Än sämre chanser har de att lyckas med resten av världen. I slutänden återstår bara deras monotona slagord och gälla tonläge.


DN, GP, AB, SR,

söndag 11 september 2011

Slutet på början?

Ett krigstrött och svårt skuldsatt USA minns idag terrordåden 11:e september 2001. Här och där påstås att al-Qaida är besegrade och underförstått att kriget mot terrorismen stort sett är över. I synnerhet i amerikansk media har de tankarna en grogrund men även i övriga västvärlden.

Det är förståeligt efter tio års krig med i bästa fall omdiskutabla resultat. Som jag skrivit tidigare är det  önsketänkande. Likvideringen av bin Laden tidigare i år har stor symbolvärde, ironiskt nog kan båda sidorna använda det till sin fördel, men rent operativt var den ursprungliga kärnan i al Qaidas redan överspelad.

De senaste årens har jihadismen blivit utlagd på entreprenad till lokala och regionala grupperingar som agerar självständigt från både varandra och kärnan. Samtidigt förekommer ett stort samarbete mellan dem kunskapsmässigt och ideologiskt/teologiskt men utan att man för den skull har någon gemensam ordergång eller organisation.

Vissa menar att den "arabiska våren" slagit undan benen för islamisterna. Det kanske stämmer för tillfället på vissa platser men ska ingalunda tolkas som att de är överspelade. Tvärtom finns tecken på en återhämtning på vissa platser, bland annat i Tunisien och Egypten. I Libyen har de spelat en synlig och viktig roll i inbördeskriget.

Med det sagt bör det påpekas att deras kanske bästa möjligheter ligger i det allt mer försvagade och fragmenterade Västeuropa med sina getton, eliter med ideologiska skygglappar och det vanstyre som härskar i många länder.

Eller som Churchill uttryckte saken efter segern vid El Alamein i november 1942:

"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning."


AB, SvD 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, 4, 5, SvD 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, 4, Ab 1, 2, 3, GP 1, 2, 3, 4, Skånskan 1, 2, HD 1, 2, 3, Dagen, SVT 1, 2, 3, 4, Expr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

lördag 10 september 2011

Fångad på bild!

Min förra bloggpost om Humanisternas debattartikel i DN föranledde en spontan läsarreaktion där jag liknades vid ett piggsvin. Det kan säkert tolkas på olika sätt men undertecknad väljer att se det som en komplimang av finaste slag!

Därför vill man ju inte vara sämre än att man lägger ut ett idolfoto på sig själv, säkerligen till stor glädje för läsekretsen!

Ett generöst erbjudande om kapitulation

I DN finns ett märkligt alster av Humanisternas ordförande och en präst i svenska kyrkan. På vilket sätt svenska kyrkans perspektiv skulle vara representerad i artikeln via prästen Annika Borg är svårt att utläsa då den i allt väsentligt är en partsinlaga för Humanisterna. Å andra sidan är ju svenska kyrkan numera så avkristnad att de förmodligen har mer gemensamt med Humanisterna är Kristendomen, så det här kanske är ett naturligt led i det förfallet.

I korthet går artikeln ut på att Humanisterna är sura för att de blir kritiserade. De blir alltid sura när deras version av dialog rymmer fler än dem själva och deras eko. Så för att få slut på detta erbjuder de en vapenvila: om alla lägger sig platt för deras dogmer och okritiskt accepterar deras agenda så ska vi nog komma överens.

Så nobelt. Andra skulle kanske kalla det krav på kapitulation och självutplåning.

Sedan kan undertecknad absolut förstå deras upprördhet över att saklig kritik av t ex sharialagstiftning eller kosherslakt brännmärks som rasism, men den erfarenheten är vi rätt många som gjort vid det här laget. Kanske borde det också stämma till eftertanke hos dem själva när de rutinmässigt stämplar troende som stollar och fanatiker?

Humanisterna och deras följe är i högsta grad själva medskyldiga till det infekterade debattklimat som uppstått rörande religion. Att kräva att deras samhällssyn ska vara den enda giltiga och försöka saluföra det som ett erbjudande om "vapenvila" vittnar snarare om självgodhet än önskan om samförstånd.

Allra underdånigast,
K

torsdag 1 september 2011

Jihadisterna är inte besegrade

I DN finns en artikel med rubriken "al-Qaida kom, såg - och förlorade". Tesen i artikeln är i korthet att al-Qaida är besegrat då man tappat stöd på vissa platser och Bin Ladin likviderats av amerikanska specialförband tidigare i år.

Problemet med artikeln är att den tycks göra antagandet att al-Qaida är en organisation i den västerländska bemärkelsen. Al-Qaida är ett koncept för jihadism. Någon har beskrivit al-Qaida som ett terrorismens 7-Eleven. Man har ett koncept som sedan läggs ut på franchise för de som är intresserade och där man anpassar sig efter lokala förhållanden.

Det har också anammats med framgång där några av de mer kända är de regionala aktörerna är al-Qaida i Maghreb och al-Qaida på arabiska halvön med sitt starkaste fäste i Yemen.

Om man bara ser till al-Qaidas kärna så stämmer det att de har isolerats och decimerats de senaste åren. Problemet är att det inte längre spelar så stor roll i annat än propagandasyften. För dem är bin Laden lika verkningsfull som martyr som han var i livet.

Den operativa verksamheten har tagits över på "franchisenivån" och ännu mindre lokala celler. I vissa fall kan man tala om mikrojihad som vid massmordet på Fort Hood  i november 2009. Det finns ingen tydlig hierarki eller centralstyrning, det är snarare så att man inspirerar varandra när det gäller teologi, teori och praktik tack vare internet.

Den regionala och lokala jihadismen är långt ifrån överspelad. Tvärtom så finns det indikationer på att den växer kraftigt på vissa ställen, bland annat i det redan instabila Nigeria. Om de överrumplades av den så kallade arabiska våren så har islamisterna visat sig vara kapabla att bida sin tid och invänta rätt tillfälle. Det verkar vara muslimska brödraskapets strategi i Egypten och det är välkänt att libyska jihadister har spelat en viktig roll med att bidra med militärt kunnande på rebellsidan i Libyen. Vilken roll de kommer att spela i framtiden är osäkert men man kan vara säker på att de kommer att spela en.

I det krigströtta och skuldsatta USA är de många som vill få bin Ladens död att framstå som slutsegern i kriget mot jihadismen. Det är önsketänkande. Jihadismen har haft motgångar de senaste åren men den har också visat sig vara stryktålig och framgångsrikt lyckats anpassa sig efter förändrade förutsättningar.

Illusionen om segern över al-Qaida kommer bara att bestå fram till nästa större terrordåd.

Tillägg: I en annan artikel i DN påstås att den amerikanska ekonomin inte påverkades i någon större utsträckning av terrordåden 11:e september. Det är en sanning med modifikation. Kriget mot terrorn hade 2009 kostat USA 2324 miljarder dollar enligt Homeland Security.

Lööftunn trovärdighet

Aftonbladet rapporterar att Centerns stjärnskott Annie Lööf kvitterat ut 130 000 kr i tillägg utöver riksdagslönen de senaste åren genom att skriva sig i Värnamo men bo i Stockholm.

I dagsläget förvånar inte den typen av mygel längre. Det skulle vara mer märkligt om en systemprodukt som Annie Lööf inte försökte sleva i sig så mycket som möjligt från de skattefinansierade köttgrytorna. Precis som med vår socialdemokratiska adel som predikade jämlikhet och rättvisa under sitt maktinnehav men ordnade gräddfiler åt sig själva och sina närstående så är Lööfs nyliberalism något hon vill utsätta andra för, inte sig själv.

Med den mentalitet som frodas bland våra makthavare så är mygel och maktmissbruk något de anser sig ha rätt till. Visst hulkar man i TV-soffan när man avslöjats och stammar fram någon artificiell ursäkt i syfte att rädda karriären. Det går inte att ta miste på att deras stora sorg är att de blev påkomna, inte att de gjorde fel.

Annie Lööf är en etablissemangspolitiker. Hennes retorik är floskler och slagord, hennes ideologiska hemvist är socialdarwinistisk kapitalism* medan hennes livsstil vittnar om den privilegierade apparatjikens. Klart som korvspad att hon ska bli partiledare!

Samtidigt är det ingen vågad gissning att en partiledarkandidat som inom ett dygn från sin nominering ertappas med fingrarna i syltburken har fler försyndelser på sitt samvete. Frivola taxiresor? Saltade traktamenten? Kopplingar till näringslivet? Suspekta bekantskaper i privatlivet? Nepotism och vänskapskorruption på vägen mot makten? Det finns många stenar att vända på.

* Och precis som med alla nyliberaler så lider de av vanföreställningen att de skulle vara de stora vinnarna i ett nyliberalt samhälle. Har man någon gång haft att göra med dessa pretentiösa drönare så vet man att de skulle vara de första att duka under i sitt favoritsamhälle.

Affärsvärlden, DN,