söndag 11 april 2010

Extremvänstern löper amok (som vanligt)

Det utbröt tumult vid en demonstration mot ett Moskébygge i Göteborg idag. I etablissemangsmedia vill man få det till att grupperna drabbade samman. I själva verket är det extremvänstern som blivit våldsam, igen.

Det hindrar givetvis inte åsiktshjonen i media att försöka skylla på båda sidor. "Hon hade ju kort kjol" resonemanget överfört på politiken. Göteborgsposten tar det ett steg längre genom att påstå att det inte varit något bråk trots att polis fått använda pepparsprej och det finns bilder på handgemäng mellan polis och motdemonstranter. Man kan lätt föreställa sig hur rubriksättningen blivit om det var moskémotståndarna som slagits med polisen.

De som med våldsamma och andra olagliga medel försöker sätta demokrati och yttrandefrihet ur spel är i bästa fall huliganer, i värsta fall terrorister. Deras apologeter i media bär ett lika stort moraliskt ansvar som våldsverkarna själva när de försöker förringa och ursäkta deras beteende.

Allra underdånigast,
K

SvD, DN

8 kommentarer:

 1. Vi som inte vill ha moské har blivit kallade högerextremister. Vi är i de allra flesta fall gamla varvsarbetare eller volvoarbetare som har bott i Kvillestaden i åratal. Vår demonstration gick lugnt och stilla medan AFA-packet bråkade som vanligt - men enligt GP var det lugnt, trots att polis fick använda både sbatong och pepparsprej mot dem. Jag var där.

  SvaraRadera
 2. Enda chansen är antagligen att rösta på SD till hösten så det blir krafttag mot dessa terrorister.

  SvaraRadera
 3. Vad fånig du är.

  SvaraRadera
 4. Vem vill bo intill en moske inte jag i alla
  det är bedrövligt att man får bygga sån skit

  SvaraRadera
 5. bra skrivet.
  spännande att tänka på är dock att AFA säger sig vara anti-fascister samtidigt som dom försöker hindra andras åsikter med våld. våldets rätt över demokratin? Dom är bra roliga dom där AFA.

  SvaraRadera
 6. Med facit i handen vet man att islam är oförenligt med demokrati och att Sveriges framtid som en demokratisk stat äventyras av den islamska expansionen.

  SvaraRadera
 7. Alltid är det tydligt vilka som bråkar men ändå skriver media att polisen försökt "hålla isär grupperna". Hur många av oss göteborgare var där för att bråka med de röda snorungarna?

  Nej, inga fler moskéer i Sverige, nu får det f-an vara bra!

  SvaraRadera