fredag 17 augusti 2012

Befogat med fällande dom

Anarkisterna i Pussy Riot dömdes som väntat för huliganism till två års fängelse. Som jag skrev i mitt förra inlägg så finns det ingen anledning att tycka synd om provokatörerna i Pussy Riot. Deras tilltag handlade om att få publicitet och väcka reaktioner och de lyckades.

Västvärldens tjattrande klasser har förstås tagit tillfället att sätta sig på höga hästar och predika om yttrandefrihet och demokrati. Det är förstås hyckel då de flesta länder i Västeuropa har diverse lagar som inskränker yttrandefriheten för att värna "tolerans", en självmotsägelse som skulle vara närmast komisk om det inte vore för att den dumma massan så okritiskt accepterar urlakad demokrati och inskränkt rätt att tänka fritt.

Det syns också i hur likriktad responsen är i kommentarsfält och på svenska bloggar rörande domen mot Pussy Riot idag. De flesta anammar oreserverat medias beskrivning av vad som skett och instämmer i brölandet där Pussy Riot görs till någon slags hjältar.

Med tanke på vad för slags följe de ryska punkanarkisterna lockar, där i synnerhet de ukrainska feminister som idag förstörde ett monument tillägnat Stalintidens offer i Kiev framstår som direkt motbjudande, så ter sig anklagelsen om kristofobisk huliganism som befogad.DN, DN, DN, AB, GP, GP, SR, SR, SR,

5 kommentarer:

 1. Förstår inte alls vad du pratar om. Du verkar sannerligen ha antidemokratiska åsikter. Du har inte på något sätt förklarat varför det skulle vara lämpligt med ett två års fängelsestraff.

  SvaraRadera
 2. Ryssland behöver en sådan som Putin för att kunna stå emot USAs lömska propaganda som skulle kunna resultera i att Ryssland drabbades av samma kaos som nu råder i Irak.

  I Homeros diktberättelse Odyssén bad Odyssevs sina män binda fast honom vid fartygsmasten för att han inte skulle lockas av sirenernas vackra sång att styra skeppet mot en farlig kust ...

  SvaraRadera
 3. @Erik. Du verkar indoktrinerad. Vad har det med demokrati att göra att skända ett kyrkorum? Längden på fängelsestraffet är irrelevant utan frågan är i så fall om de var skyldiga till huliganism eller inte.

  SvaraRadera
 4. jag föreslår att dessa grupper,"fittupproret och Femen" utvisas ur landet, förslagsviss till Saudi arabien! Speciellt denna som håller i motorsågen har förbrukat sin rätt att existera!

  SvaraRadera
 5. Vad kan man vänta sig av Sovjetunionens efterföljarstat Ryssland. Det är något väldigt brutalt över landet. Har själv bott i Moskva över ett år. Och har fått smaka av knytnävar när jag har talat på svenska på en restaurang med en landsman. "Här talar man ryska sade kvinnan som slog mig". Jag vann även en skidtävling, men tävlingsledaren, som inte tyckte om mina åsikter, förklarade mig som tvåa. Han såg för övrigt ut som Stalin och härstammade från Georgien. Hela landet är ett skämt. Putin skulle passa in i en Monty pyton film.

  SvaraRadera