onsdag 5 september 2012

Den grunda gyttjepölen

TV-folket i Stockholms innerstad har träffats för att ge varandra priser igen. Kultursfären i Sverige kan som bekant inte få nog med att ordna galor till sin egen ära och ikväll var det ännu en kavalkad i förgylld medelmåttighet.

Man skulle kunna invända mot att det är pinsamt att ge pris till dokusåpor som så uppenbart är byfåne-TV, men ser man till laguppställningen bland programmen kan man med visst fog hävda att det vore diskriminerande att utesluta en kategori byfånar när man låter alla de andra delta. Att Filip & Fredrik gjorde ett "hat trick" och att Betner Direkt vann i kategorin "fakta" säger allt man behöver veta.

Sverige brukar ibland liknas vid en ankdam men änder är förhållandevis älskvärda djur och dammar kan ha något rogivande över sig. När man ser den bedrövliga skara som ska utgöra gräddan i vårt mest dominerande massmedium så tänker man snarare på en grund gyttlepöl där svinen rullar runt, grymtar och fjärtar i tron att de är skapelsens krona medan resten av oss ser en sanitär olägenhet.*

Allra underdånigast,
K

*Inget illa menat mot riktiga grisar. Om något gris skulle ta illa upp över att bli jämförd med en journalist så ber undertecknad reservationslöst om ursäkt.

DN, GP, AB, AB,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar