söndag 3 oktober 2010

Dagen då feghet och medlöperi inte längre fungerar

De senaste dagarna rapporteras att hotet ökat om förestående terrordåd runt om i Europa. Som vanligt - och förväntat - är det islamister som misstänks stå bakom. Det lär inte hindra rödvinsvänstern och ängsliga cocktailliberaler från att inta sina vanliga positioner vilka pendlar mellan strutsmentalitet och svammel om islamofobi till sjukliga vanföreställningar där allt och alla utom islamisterna är inblandade i ett försök att misskreditera Islam.

Den här gången är även Sverige möjlig måltavla enligt SÄPO, vilket förstås rimmar illa med kulturetablissemangets självbild av Sverige som humanistisk supermakt beundrat och vördat av alla.  

En attack på Sverige är utifrån ett islamistiskt perspektiv inte helt orimlig, både taktiskt och strategisk.

Islamistisk terror kan som bekant triggas av vilken skitsak som helst (ur vårt perspektiv). Det behöver inte vara storpolitiska ambitioner i den muslimska världen eller stöd till Israel. En rondellhund eller skämtteckning räcker alldeles utmärkt.

Islamisternas strategi har under de senaste decenniet varit att byta mål och modus för sina terrordåd. Flygkapning 9/11 följdes av turistbombningen på Bali, tågbomber i Madrid, buss- och tunnelbanebomber i London, ramning av flygplatsterminal i Skottland, hotellmassakern i Bombay, massakern på Fort Hood i Texas och det finns säkert fler jag missat.

Slutmålet har aldrig varit att besegra Västvärlden militärt om någon nu trodde det. Målet har istället varit att blöda Västvärlden ekonomiskt så mycket det går, vilket man i många avseenden också lyckats med. Kostnaderna för de kolonialkrig som följt och även för höjd flygsäkerhet, utökad samhällsövervakning och så vidare är gigantiska.

En välkommen bonus för islamisterna måste ha varit hur etablissemangen särskilt i Västeuropa reagerat med rädsla, feghet och i vissa fall apeasement inför hotet om mer våld. Ur det perspektivet borde Sverige vara ett idealmål.

Om svenskarna tror att de är immuna från terror bara för att vi ger pengar till korrupta palestinska myndigheter och allehanda tyranner i tredje världen lär de bli besvikna.

Det som däremot talar mot terrordåd i Sverige är att man inte ska bita handen som föder. Sverige är omvittnat som viloland för terrorister där man för sin försörjning tryggad och kan bygga upp sin verksamhet i lugn och ro. Terrordåd här skulle kunna försvåra det, om man nu inte kan lasta Sverigedemokraterna för det också.

SvD, SvD, SvD, SvD,
SvD
Sydsvenskan, Sydsvenskan,
Aftonbladet
DN

2 kommentarer:

 1. Det förhöjda hotet mot Sverige är alltså några aktiva personer, inget har sagts om planerade dåd eller indikationer på det. Så jag åker lugnt pendeltåget och tunnelbanan till stan och jobbet även i framtiden. Har by the way sett Wilders film Fitna. Det intressanta är alla inslag från palestina, tycka vad man vill om dem men bara en gås skulle missa bakgrunden till hatet, det finns lika hårdnackade judiska rabbiner och kristna präster också, inte minst i USA:s sydstater. Ingen av dessa tre religioner eller deras böcker är helt fredliga eller helt brutala, de är breda, varierande och motsägelsefulla, människor har tolkat dem på olika sätt och valt ut bitar som passar dem och deras politiska läggning och syften. Men det som det svenka "kulturetablissemanget" gör med sina "fega" uttalanden är att inte föda och göda extremister utan skapa ett klimat för samförstånd och fredligt närmande. Medan personer som överdriver detta hot och målar ut alla muslimer som terrorister gör motsatsen, vem vinner på det förutom extremister? Det finns krigiska inslag i Koranen, men dessa meningar och textsnuttar rycks ur sitt sammanhang av både muslimska extremister och västerlänska islamofober. T ex i en vers som handlar om krig tillåter koranen gerillaliknande attacker på soldater som ockuperar ens territorium, man behöver alltså inte möta dem på slagfältet som var brukligt förr. De får dödas i sina tältläger när de sover osv.... Detta är självklart i dagens krigföring, om Sverige var ockuperad av Ryssland skulle nog ingen fördöma attacker på deras soldatläger, hur brutala/effektiva än de var. Jag har sett just dessa meningar i koranen ryckta ur sin sammanhang av både muslimska extremister och anti-muslimer. Sedan tror jag att många med muslimsk bakgrund i väst och människor i den muslimska världen retar sig på att (den massiva) dödandet av civila i t ex Afghanistan och Irak ses som "collatoral damage" och folk i väst rycker på axlarna medan ett terrordåd här i väst fördöms i starkaste ordalag. Detta menar man vara hyckleri.
  Själv är jag trött som bara den så ursäkta ev. stavfel och konstiga meningsuppbyggnader.

  /Kille, Kurd, Svensk, Muslim, Sekulär, Fredlig.
  P.S. Fuck extremism - oavsett om det bär mantel och turban eller slips och mesiga Jimmieåkeson glasögon.

  SvaraRadera
 2. Hej jag hittade till din blogg på en blogglänk som du lagt upp till artikeln http://allraunderdanigast.blogspot.com/2010/10/dagen-da-feghet-och-medloperi-inte.html
  Vänligen länka inte ditt blogginlägg från artiklar om inte du i din bloggpost tar upp något som har att göra med artikeln du länkar från, så slösar du inte på min och andras tid i onödan.

  SvaraRadera