måndag 23 maj 2011

Den verkliga frågan...

Agenter från CIA har bedrivit verksamhet i Sverige utan att fråga om lov. I en magnifik uppvisning i den form av världsfrånvända självgodhet som bara finns i Sverige så verkar vissa överrumplade av detta.

1. Vi har militanta islamister i Sverige som i åratal kunnat utnyttja Sverige som vilo- och rekryteringsland utan att hindras nämnvärt av fega politiker och flata myndigheter.
2. Vi deltar i inte bara ett utan två av de krig som USA har en nyckelroll i. USA gjorde det klart från början att deras krig är globala och inte bara är mot den öppna fienden utan alla som hjälper och skyddar dem. Det sistnämnda borde för övrigt öppna för möjligheten att en del politiker, journalister och handläggare på Migrationsverket får hembesök av Navy Seals (osannolikt, men tanken är vacker). Sverige måste ha varit givet på deras lista, och det av egen förskyllan på grund av en katastrofalt slapp asylpolitik. Om vi är på samma sida så vari består problemet?
3. Spioneri bygger på att inte fråga om lov. Deal with it. 

Så de som skriker i högan sky är antagligen mer än lovlig naiva, på gränsen till det korkade, eller också är det ett cyniskt spel för gallerierna.

DN, DN, DN, GP, GP,

2 kommentarer:

  1. Det känns som att du lite missat poängen. Har du inte någon lite mer praktisk hobby du kan syssla med?

    SvaraRadera
  2. Av din kommentar att döma kan jag tänka mig att det är någon särskild som du vill rekommendera?

    SvaraRadera