onsdag 18 maj 2011

Hela världen är svensk!

I P1 idag intervjuades Håkan Juholt om ditt och datt. När invandringspolitiken kom på tal så beskrev Juholt invandrarna som "nyanlända svenskar". Alltså inte invandrare, asylsökande, migranter eller ens nyblivna svenskar utan just nyanlända svenskar vilket implicerar att de varit svenskar hela tiden. Det ger upphov till en del frågor.

Om alla som kommer hit är svenskar, vad är då vi som alltid bott här? Varför detta tjat om mångkultur när alla ändå tydligen ingår i en global svenskhet där den stora skiljelinjen är om man sökt bidrag här (ännu) eller inte? Har Juholt informerat de legioner av somalier, afghaner, irakier, albaner med flera som bosatt sig här om att de faktiskt inte alls är somalier, afghaner, irakier, albaner med flera utan just svenskar och vad tyckte de i så fall om det? Om de då ändå inte vill se sig som svenskar, är de då rasister eller bara självhatare?

Man kan också konstatera att det knappast kan finnas något behov av hemspråksundervisning, bidrag till diverse kulturföreningar och annat gödslande med skattemedel på etniska och kulturella särintressen, eftersom de egentligen inte kan sägas finnas i den världsomspännande svenskhet som socialdemokraterna företräder.

Av någon anledning tror jag dock inte att vi ska vänta oss radikala sparförslag på det området.

Ju mer man hör av Juholt desto mer uppenbart är det att han är del av samma nomenklatura som fullständigt fördärvat arbetarrörelsen sedan Palme och framåt.

3 kommentarer:

  1. Det är så märkligt det här, att man blir svensk så fort man kommer hit, men samtidigt ska vi lämna tillbaka totempålar till indianerna och skelett till maorierna.
    Detta vurmande för olika folkslag - utom det svenska.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är konstigt att man kan bli svensk när svenskar inte finns!

    SvaraRadera