fredag 3 juni 2011

Kreativ rubriksättning

DN har idag en artikel med rubriken "Tvingades spela slav – dömdes för misshandel". I dagens mediesverige är det nämligen viktigt att varje nyhet får rätt politisk vinkling så den passar in i den övergripande agendan. Så när en ointresserad flyktingpojke ges en roll i en skolpjäs som han inte gillar och då klår upp en av de andra eleverna så måste man givetvis göra honom till offret. Rörande det verkliga offret så nämns bara att han inte blev så illa tilltygad, underförstått "vem bryr sig"?

Det viktiga för journalisterna är att vi ska känna sympati för våldsverkaren och inte hans offer, allt motiverat ur den politiskt korrekta kränkthetskultur som graderar utifrån hudfärg och där det etniskt svenska alltid är fel.

Resten av oss ser en misshandel för vad den är.

Mer om händelsen:
Dagbladet, Dagbladet,

12 kommentarer:

 1. Resten av oss förstår att du är rasist och inte är intresserad av invandraren.

  SvaraRadera
 2. Så originellt, en anklagelse om rasism... Fastnade du många gånger med fingrarna i tangentbordet när du skulle skriva din banbrytande djupsinniga kommentar?

  SvaraRadera
 3. Så om vi har ombytta roller där du är mörkhyad och tvingas spela en slav? skulle du vara jätteglad att vara de?...seriöst? Ditt inlägg är så rasistisk som de kan bli, du måste inse att det är oerhört kränkande. Kanske skulle du försöka sätta dig i hans situation? Tycker du det är ens lämpligt att göra en sådan här pjäs? Det är oerhört olämpligt att den pojkes mamma skall anmäla den mörkhyade pojken, hon borde istället lära sin son rätt och fel. Att det inte är rätt att nedvärdera andra människor på de här viset!

  SvaraRadera
 4. Seriöst, att barn slår varann för mindre förekommer ju varje vecka på skolor runtom i Sverige. Känns väldigt idiotiskt att anmäla en pojke så att han får 20 timmars ungdomstjänst när de kunde löst det internt på skolan. Det visar också att vi inte bryr oss lika mycket om verbalt våld som fysiskt våld. Barn som hela tiden får höra hur dåliga de är har det nog värre än de som får en snyting på käften då och då. Killen som blev slagen har knappast lärt sig en läxa, snarare så vet han nu att det lätt går att komma undan med sådana här saker

  SvaraRadera
 5. Visst är det så, att media vinklar och mörkar - inget nytt under sola i Sverige! Det nya är att läsarna börjar genomskåda falsariet.

  SvaraRadera
 6. Larmet har gått på AFA, det är uppenbart. Vi vet ju att fysiskt våld är deras argument eftersom inget annat återstår. Själv har jag problem med SD eftersom de håller en ickevålds-linje. Ser inget eget värde i att inte slå tillbaka, hårt! Kurrekurredutten borde alltså fått ordentligt på moppo som svar. Men visst kan man anmäla fysiska övergrepp. Om det inte leder till annat så hamnar det iallafall i statistiken.

  SvaraRadera
 7. @Johan: Du har en fascistoid syn på brottsoffer och anser att vissa ska ha straffrihet på grund av sin hudfärg. Om det är någon här som är rasist så är det du. Motbjudande.

  SvaraRadera
 8. @Anonym 14:47: varför ska lagarna inte gälla ungdomar? Är ungdomsvåld mer oförargligt tycker du? I så fall borde du följa med i nyhetsrapporteringen bättre.

  SvaraRadera
 9. @K: lustigt att du inte nämnde något om mina funderingar om att verbalt våld är värre än fysiskt. Och ja, ungdomar har inte samma ansvar för sina handlingar som vuxna, man blir straffmyndig först vid femton års ålder och ens föräldrar ansvarar för en fram till arton års ålder. Sedan lättar det nog inte upp stämningen precis att anmäla en annan i klassen, de går antagligen fortfarande i samma klass och då verkar det inte som en bra lösning. Hade nog varit bättre om de löst det internt som sagt.

  SvaraRadera
 10. @ Anonym sa...

  Det ena "Anonym" anklagar direkt för "Resten av oss förstår att du är rasist och inte är intresserad av invandraren."

  Den andra "Anonym" tycker att det "Känns väldigt idiotiskt att anmäla en pojke så att han får 20 timmars ungdomstjänst när de kunde löst det internt på skolan."

  Varför alltid när en individ som härstammar från en annan ras resulterar det med kategorisering som rasism?!

  Varför är det idiotiskt att anmäla "offret"? Varför kunde inte "Offret" löst det internt på skolan istället för att klår upp en av de andra eleverna på grund av en roll i en skolpjäs som han inte gillade?

  Shoot first, ask later.....

  SvaraRadera
 11. Vad finns att nämna om att verbalt våld är värre än fysiskt? Det tyder möjligtvis på en svikande verklighetsförankring om man tror det.

  Tydligen fann domstolen honom ansvarig för sina handlingar, så vad är problemet?

  Tycker du på fullt allvar att man ska avstå att anmäla brott för att det kan bli en tryckt stämning i det sociala sammanhang man befinner sig i? Är det en rekommendation? För då är det fel att anmäla sexuella övergrepp, trakasserier på arbetsplatsen eller om grannen begår brott för då kan det ju också bli en tryckt stämning...

  SvaraRadera
 12. Förtydligande: Mitt förra inlägg riktade sig till anonym 16:52.

  SvaraRadera