lördag 4 juni 2011

Maktens krokodiltårar över demokratin

Makten och dess megafoner kacklar över undersökningen där 20% av de svarande ungdomarna inte såg något större värde med demokrati och kunde tänka sig ett mer auktoritärt styre.

Problemet är att man inte kan ta etablissemangets upprördhet på något allvar. Tvärtom finns skäl att tro att de, eller åtminstone valda delar av maktsfären ler i mjugg. Om det är något som utmärkt det politiska Sverige från Palme och framåt så är det utstuderade föraktet för det egna folket och deras rätt att bestämma över sitt öde.

Vi har en regering och opposition (minus SD) som trixar med grundlagen och driver igenom ändringar som överlämnar makt till nomenklaturan i Bryssel. Man har tvingat på svenskarna en "mångkultur" de inte bett om, man har dragit in oss i två krig med oklara mål och man visar gång på gång att man sätter sina egna intressen framför folkets och nationens.

Fisken ruttnar från huvudet och nedåt. Om de totalitära preferenserna sprider sig i samhället så är det en direkt konsekvens av en härskande samhällsklass som utmärker sig för mobbning, censur, vanstyre och arrogans. Eller är det faktumet att de blir allt mer genomskådade som bekymrar dem?

SVT, DN, DN, SvD, GP,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar