tisdag 27 december 2011

Egenintresse förklätt till allmännytta

SvD Brännpunkt skriver socialdemokraten Tommy Svensson om att Sverige borde överväga att gå med i europakten. Artikeln är undvikande skriven och dukar istället upp sedvanliga floskler om att Sverige borde dra sitt strå till stacken och implicerar att det på något sätt skulle göra en skillnad i den skuldkris som i sin helhet uppskattas till 2000 miljarder Euro.

Han uppmanar oss att köpa grisen i säcken med välmenande försäkringar om att det inte innebär ett inträde i Euron eller några förpliktelser alls egentligen. Han missar att nämna att den föreslagna pakten innebär ytterligare en maktförskjutning till Bryssel med ökad kontroll över vår nationella budget.

Med den maktens logik, eller snarare maktens arrogans, som härskar i vår tid är det uppenbart att en sådan anslutning visst betyder ett Euromedlemskap i förlängningen med hänvisning till att har vi tagit ett steg så måste vi ta nästa och så vidare. I första hand är det uppenbart att man är ute efter våra förhållandevis välskötta finanser som ska dräneras för att skyfflas ner i det bottenlösa hål som den ekonomiska krisen utgör.

För en sådan som Tommy Svensson som har varit verksam i Bryssel och tjänat sitt uppehälle där så har man inga problem med att sälja ut sitt eget land då man har sin lojalitet med maktapparaten där och inte folket här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar