måndag 20 juni 2011

Hellre brottsoffer än korrekt informerad?

Polisen har i ett e-brev till boende i Huddinge varnat för stöldligor och angett deras nationalitet. Om det rör sig om tidigare kända mönster för den typen av brottslighet så rör det sig förmodligen om rumäner, litauer och chilenare. Någon har givetvis tagit anstöt och JO-anmält polisen.

Huruvida det polisen uppgett är sant eller inte spelar ingen roll, det obekväma måste förtigas. Att makten och dess megafoner mörkar och censurerar är man van vid, vad som är beklämmande är indoktrineringens makt över en stor del av befolkningen. Anmälaren är rimligtvis en person som själv riskerar att falla offer för de härjande ligorna, men hellre ser man tydligen sitt hem länsat än får information som den överkänslige kan tolka som politiskt inkorrekt.

11 kommentarer:

 1. Om det bara handlade om anmälarens eget hem kunde han ju helt enkelt välja att ignorera information som inte passar hans världsbild. Men det räcker tydligen inte, och det är det riktigt kusliga -- han vill dessutom förhindra alla andra att få sådan information av polisen.

  Förmodligen känner han sig som en riktigt god människa när han kämpar för att undanhålla "olämplig" information. Han skulle bli en bra journalist.

  Att informationen är faktamässigt korrekt, och viktig för att skydda hem och familj, gör förmodligen bara saken värre i hans ögon.

  SvaraRadera
 2. Idiot!!! Haha, vilket pucko skriver sant har!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker vi släpper alla in alla som vill komma, mexikanska mördare, kongolesiska våldtäcksmän, somaliska islamister, ryska maffian - ju fler desto bättre! Låt Sverige och alla "Vi-gillar-olika" politiker och media chefer riktigt få vältra sej i den mångkulturella smeten. Förr eller senare är det de som råkar illa ut och det är väl först då som vi kan få se början på en förändring?
  Samtidigt vill jag säga att jag inte är emot invandrare generellt, bara de som begår brott och beter sej som idioter, vilket som regel är killar/män från vissa länder! Kvinliga invandrare tror jag sköter sej betydligt bättre och kan verkligen vara berikande då vi behöver fler kvinnor i fruktbar ålder här.

  SvaraRadera
 4. >Blogginnehavaren och två av er ovanstående har såklart helt rätt!
  Sanningen, att de flesta av grova brott begås av invandrare, är illa sedd.
  Så är det dock och de som inte tror på detta tycker jag ska öpnna sina ögon & ta ut fingrarna ur öronen.
  Se verkligheten - sluta leva i en dröm där det s.k. "utanförskapet" är grunden till allt ont i Sverige.
  Det är inte så, fatta att många invandrare är svin som inte respekterar våra lagar och om de inte gör det så får de smaka egen medicin så småningom när det inte finns ngr. pengar kvar att hämta i Sverige.
  Var tar ni då vägen?

  SvaraRadera
 5. 1. "Rumäner" varnas det för. Zigenare gäller det.

  2. Kan man inte stava till "våldtäktsmän" så bör man hålla käften (herr anonym)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med om att det politiskt korrekta är bara en ögonbindel som döljer problem och har gått för långt. Men vad jag vill ha är fakta inte vad människor tror som jag kanske ser här. Jag vill ha statestik för vem som begår brotten och om en polis sänder ut detta mailet vill jag att han visar föregående års brottslighet för att bevisa vad han säger. Men om det är sant så ska det inte vara olagligt att skicka ut informationen. Jag Vill att han fortsätter i så fall även om han kan råka illa ut för om det är sant att dom har problem med personer som kommer ditt och gör inbrott från andra länder så gör han bara vad som är rätt.

  Mitt förslag är att sätta minimistraffet på inbrott till 5 år. Som sitts av i respektive land inte Sverige om dom är utlänningar.

  När det gäller svenska brottslingar. Ta bort alla nöjen i fängelser. Ge dom en lagbok och någon bok om självkänsla (och eventuellt annat utbildningsmatrial) och förvara dom i enskilda celler i 5 år med ingen kontakt med medfängslade. Fängelse ska vara ett ställe för att tänka efter vad man gjort fel och växa som person. Det är inte ett ställe där man bara ska relaxa och lära sig bli bättre brottslingar. Anledningen till det höga straffet är att även om dom inte blir bättre som personer så slipper vi i alla fall deras brottsliga handlingar ett tag. Samhällets (myndigheten och privatpersonerna) rätt att vara fri från brottslingar handlingar väger enligt mig alltid tyngre än den enskildes rätt till frihet. Frihet ska vara under ansvar och har man inte ansvar så ska man inte ha frihet.

  PS Jag har under mitt liv träffat fler svenska "nötter" än jag träffat utländska, men jag förstår att varje plats och folk har sina egna nötter. Till den sista kommentaren så håller jag inte med om att man ska hålla käften bara för att man inte kan stava. Fortsätt debattera även om du inte kan stava.

  Christian R

  SvaraRadera
 7. I det här fallet är det nog så enkelt att polisen pratat med folk som sett "ungrare" eller "chilenare" i området. Har man grannsamverkan så brukar folk notera främmande bilar och personer som rör sig i området, och det är säkert från sånt underlag brevet formulerats.

  Vi hade problem med inbrott för några år sedan och under den perioden så körde det runt öststatsbilar och knackades dörr av "tavelförsäljare". Man behöver inte vara paranoid för att ana ett samband.

  SvaraRadera
 8. Självklart ska man ange nationalitet, allt annat är bara politiskt korrekta fjanterier. Polisen, stå på er!

  SvaraRadera
 9. Vi hade zigenare i personalmatsalen igår, vete fan hur de tog sig in. Dock blev de fort avvisade av vakt.
  Lite lustigt att de som alltid pratar om mångkultur mm mm himlande med ögonen och tyckte det var obehagligt att de var där.

  Mångkultur gör sig bäst på avstånd med väldresserade representanter för kulturen.
  PK är hyckleri.

  SvaraRadera
 10. Ja det är en stor fördel att veta att personer från exempelvis Chile är troligare att begå inbrott än personer från Argentina. jag ser ju direkt skillnad på dessa så jag vet när jag ska ringa polisen och när jag kan slappna av... Eller?

  SvaraRadera
 11. Herr politiskt korrekt anonym @ 10:13. Ja, jag hör i varje fall skillnad på argentinare och chilenare. Om varningen gäller ett chilenskt gäng är det av stort intresse att vara så detaljerad som möjligt, istället för det sedvanliga tramset om "33 åringen" eller "man i svart jacka" som aldrig någonsin kommer att leda till gripanden.

  Politiskt korrekta Brommabor kan nog inte se eller höra skillnaden på olika etniciteter, men det är ju inte till dem varningen riktades.

  SvaraRadera