lördag 16 juli 2011

Förfulning av landskapet


Vad som vid en första anblick verkar vara hämtat ur en B-film om en rymdinvasion är i själva verket en av etablissemangets senaste fetischer. Det är också ännu ett exempel på vad som drivs igenom ovanför huvudet på allmänheten med motiveringen att det är för allas bästa men som i själva verket bara gynnar vissa särintressen.

Kraftbolag, markägare och delar av det politiska etablissemanget har bestämt att vi ska ha vindkraft och att vi ska ha det överallt. Inte som i Danmark och Tyskland där de tenderar att stå i koncentrerade klungor utan utspritt. I synnerhet i Skåne verkar det inte finnas några begränsningar på hur många eller var man får ställa dem. Som vanligt förväntas vi i allmänheten bara vara tacksamma över att man satsar på en lösning som trots en kraftig expansion det senaste årtiondet inte förmår leverera mer än 1% av energibehovet. Än värre, det finns inga realistiska utsikter att vindkraften kan utgöra mer än ett marginellt bidrag till vårt energibehov.


I slutänden leder det till förfulade landskap, störda ekosystem och försämrad livskvalité för de boende i närområdet. Detta för att vissa särintressen såsom kraftbolagen och miljövänstern ska kunna påskina att man gör något för miljön.

Undertecknad har ingenting mot tekniken som sådan, den har definitivt sina användningsområden men de storskaliga satsningar som sker är i bästa fall en återvändsgränd, i värsta ett kostsamt bedrägeri gentemot konsumenterna.

Bygg ut kärnkraften istället.

Allra underdånigast,
K

SvD, Ekot, Smp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar