måndag 11 juli 2011

Aman Care AB makthavarnas nya kelgris

Ju mer man gräver på Aman Care AB och människorna bakom företaget desto värre blir det. Men för att inte föregripa kommande bloggposter nöjer jag mig ikväll med några guldkorn från maktens megafoner.


Och några bilder från Almedalen:


 


Karima Tice har för övrigt blivit utsedd till årets månadens Stockholmare och ska få ta emot priset i stadshuset nu i juli.

Fortsättning följer...

2 kommentarer:

 1. Jag vill att du ser detta så jag skriver det i denna post också:

  "Bara en sista detalj, mest som kuriosa. Ledaren (emiren) för Al Shabaab i Somalia heter Ibrahim Haji Jama. Han var tidigare dess ”finansminister”."

  Jag vet tillräckligt mycket om Somalia och somalier att jag då kan bekräfta att dom är släkt. Hela landet är strikt uppdelat i klaner och dessa är tydligt delar av samma klan om dom båda heter Jama. Klansystemet i Somalia fungerar på så sätt att en viss klan är smeder, en annan är politiker, en annan klan är krigare och det är en sorts sammanhållning mellan klanerna som ni inte kan förstå om ni inte läst om det. Det är t.ex. lättare att som svensk bryta med dina egna föräldrar, än att som somalier gå emot klanen.

  Förövrigt tyder namnet "Umma", som dom alltså döpt nån del av sin verksamhet till, på extremt tydlig islamism. Vurmen för Dubai och kopplingarna till al-Qaida -grenen al-Shabaab förstärker såklart detta ännu mer. "Umma" eller Ummah, betyder "nation" på arabiska och är en term som innebär två saker:

  1) Pan-arabism och pan-islamism, två revolutionära filosofier väldigt nära besläktad med Muslimska brödraskapet och nazismen och som har som mål: 2) Kalifatet som samhällskick, med kalifen som överhuvud där Umman styrs av sharialagarna och man alltså inte t.ex. håller fria val.

  Det första kalifatet var dynastin Umayyad, och frasen "Ummah Wahida" i Koranen innebär att alla muslimer ska förena sig, "En nation" som Koranen säger "är den bästa nationen som befaller vad som är rättfärdigt och förbjuder det som är fel". Det är en av grundstenarna i Islam, att alla muslimer är en del av en gemensam "nation" oberoende av nationsgränser. I detta system är kalifen Muhammeds efterträdare, och det är detta som är målet för alla islamister och terrorister och många miljoner vanliga muslimer. Det var t.ex. vad bin Laden kämpade för; att återuppväcka kalifatet.

  Det är bara en parantes, men det förstärker verkligen detta blogginlägg och grävandets slutsatser.

  SvaraRadera