fredag 22 juli 2011

Islamisterna slår till mot Norge

Det enorma bombdådet i centrala Oslo påminner oss ännu en gång om att islamisterna inte försitter något tillfälle att sprida förödelse och död i Dar al-Harb.

I Ekots sändning 16:45 undvek man ängsligt att ta upp vem som kan tänkas ligga bakom terrordådet utan framförde istället att det var svårt att hitta ett motiv. Det är förstås nonsens, Norge har nästan 600 man i Afghanistan, det somaliska al-Shabaab är verksamt i Norge och man har även en stor pakistansk invandrargrupp där det finns radikala element. Det kan också ha varit tillresta islamister, men för ett terrordåd av den här magnituden är det troligt att det finns någon slags lokal logistik som hjälpt terroristerna.

Några nyckelord
Självmordsbombning, lastbil/skåpbil, hemmagjorda sprängämnen, asymmetrisk krigföring, systemangrepp.

Tillägg: Utmärkelsen "Dagens Idiot" går till den kvinnliga reportern på P1 som menade att bombdådet berodde på den "främlingsfientliga debatten" i Norge och därmed underförstått var rätt åt dem.

Tillägg 2: Enligt uppgift ska en grupp som kallar sig "Helpers of the Global Jihad" ha tagit på sig ansvaret för terrordådet i Oslo. Om det hänger ihop med den i skrivande stund pågående attentatet mot Arbeiderpartiets ungdomsläger på Utöya återstår att se.

Tillägg 3: Har författat en ny bloggpost med anledning av händelserna i Norge.

GP, DN, DN, DN
SMP, Dagen, SVT, SR,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar