torsdag 5 januari 2012

Cecilia Malmström snackar skit - som vanligt

Eu-kommissionären Cecilia Malmström lägger rökridåer i ett försök att göra massinvandringen till Europa mer aptitlig:

"• Att tomat- och apelsinplockning i södra Europa, bärplockning i Sverige och andra säsongsjobb kräver hundratusentals utländska arbetare varje år.
• Att det är arbetsgivarna som betalar oskäliga löner till helt rättslösa invandrare och därmed dumpar löner – inte invandrarna.
• Att invandrarna redan fyller gapande hål i välfärden.
– Vi vet att exempelvis den spanska äldrevården skulle kollapsa om latinamerikanerna som arbetar illegalt som skötare i Spanien plötsligt försvann. Vi har alla fakta, det är inte problemet."

*  Enligt SCB var antalet arbetslösa i Sverige i november 2011 totalt 334 000 personer eller 6,7%. Till det kommer 291 000 (6,3%) undersysselsatta och 117 000 latent arbetssökande, d v s arbetslösa som kunnat söka arbete men inte gjort det. Någon brist på arbetskraft föreligger således inte i Sverige.

I Spanien var 21,52% av den arbetsföra befolkningen arbetslös i oktober 2011. Cecilia Malmströms oro för den spanska äldrevården är med andra ord betydligt överdriven. Att en EU-kommissionär inte klarar att googla (eller låta någon i hennes stab göra det) betyder att hon antingen är lika dum som hon ser ut eller också en cynisk lögnerska.

Arbetslösheten i EU var totalt 23,5 miljoner i oktober 2011. Något behov av arbetskraftsinvandring finns inte.

* Arbetsgivarna skulle inte kunna ägna sig åt lönedumpning om politiker och media inte öppnat portarna för en tsunami av människor från tredje världen. Grundproblemet är således fortfarande massinvandringen.

* Massinvandringen orsakar gapande hål i välfärden, den fyller dem inte.

Allra underdånigast,
K

Läs även Avpixlats bloggpost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar