onsdag 18 januari 2012

Den härskande klassen delar ut pris

Även bland pk-medier får man ge Aftonbladet en eloge för att de lyckats nå en helt egen nivå av pompös skenhelighet. Idag har man delat ut ett kulturstipendium på 30 000 kr till Liv Strömqvist, serietecknerska på yttersta vänsterkanten som vurmar för feminism, asylfrågor och skuldavskrivning i tredje världen.

"Aftonbladets Axel Liffnerstipendium utdelas årligen till 'en kulturjournalist som i sin verksamhet kombinerar djup kunskap om konst och kultur med ett lyhört sinne för kulturjournalistikens språk och uttrycksmedel'.

Till stipendiat för år 2011 har utsetts Liv Strömquist.

Hur gör den härskande klassen när den härskar? Jo, den omger sig med ja-sägare. Till sitt förfogande har den en hel armé tröttsamma typer som säger att vi ska gilla läget, hur läget än ser ut. [...]"

Eftersom Aftonbladet i högsta grad representerar den härskande klassen får man förmoda att de med dessa 30 000 kr välkomnar Liv in bland de andra tröttsamma typerna som säger åt oss att gilla läget och inte ifrågasätta. Var det inte så de menade? För den som på allvar påstår att det skulle vara kritik av den härskande klassen att propagera för feminism och mångkultur har en skruv lös. I själva verket är ett pris från Aftonbladet en bra indikation på att man är en av maktens megafoner.

Att det regnar guld över kulturvänsterns fejkrebeller vet ju Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg om någon. Hon drog in över två miljoner kronor 2010 på sin konsultverksamhet vid sidan av arbetet på Aftonbladet. Hon hatar kapitalismen hela vägen till banken. Välkommen in i det gänget, Liv!

Allra underdånigast,
K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar