lördag 27 november 2010

Absurd diskussion

Det är märkligt hur det över huvud taget kan vara en fråga att människor som vistas illegalt i landet ska få sjukvård på skattebetalarnas bekostnad. De har  lika lite rätt till det som de har rätt att lyfta bidrag eller rösta i våra val. Om en akut situation uppkommer kan de få vård, en räkning på vad det kostat och sedan skyndsamt överlämnas till polis för utvisning.

De som tycker att det är orättvist att de måste betala för vård de ändå inte har rätt till kan ju starta en förening som står för dessa kostnader. Det skulle vara något man kan respektera, istället för skenhelig "humanism" som vi andra får betala för.

7 kommentarer:

 1. NYHET 1:

  Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.
  .
  Personalen skäms:
  Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna.

  ---

  NYHET 2:
  I en liten och oansenlig artikel i Sundsvalls tidning kunde man -07 läsa om några stackars ensamkommande i åldrarna 14-18 som just inrättat sig i Granloholm.
  .
  “8 pers. och 1 samordnare har anställts. Kostnad = 6,5 Mkr / år och summan täcks av Migrationsverket.” .
  Man baxnar! 6,5Mkr /år för att passuppa på 9 stycken tonåringar!
  .
  Tänk om man skulle låta 9 svenska fattigpensionärer få ordentlig vård och njuta av lite guldkant på sin ålders höst till en kostnad av 6,5MKR / ÅR!

  SvaraRadera
 2. panem et circenses27 november 2010 16:14

  Haha men seriöst är detta en sarkastiskt skriven blogg? Alltså någon som driver med Sverigedemokraterna genom att agera korkad i deras namn. Denna blogg får stå för underhållningen på kvällens fest. Tack för att det finns så underbara människor som dig att skratta åt!

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad i kommentarerna från Joalus och "panem et circenses". Joalus ger konkreta exempel på hur man skär vården medan massinvandringen tillåts kosta astronomiska belopp.

  Panem et circenses personifierar hur politiskt korrekthet möjliggör för talanglösa människor att göra sig viktiga. Du har inget att invända i sak för då hade du gjort det. Kvar blir det dumdryga garvet. Hoppas festen var trevlig.

  SvaraRadera
 4. panem et circenses28 november 2010 15:49

  Men K läs genom Sverigedemokraternas idé ett par gånger till. Läser man mellan raderna så ser politiken ut såhär:
  Miljö: Ut med invandrarna
  Kultur: Ut med invandrarna.
  Försvar: Ut med invandrarna
  Ekonomi: Ut med invandrarna
  Johalus exempel är bara ett bevis på hans okunskap. Var är de politiska förslagen som ska få in pengar till Sverige!? Leverera något som inte bara är populist dynga! Kom igen utmana mig!

  SvaraRadera
 5. Du menar bortsett från de tiotals (troligen hundratals) miljarder som en restriktiv invandringspolitik skulle spara? Bortsett från den den nedgång i brottslighet, både mängd- och organiserad som det skulle medföra? Bortsett från de resurser som skulle frigöras till andra samhällsfunktioner?

  Dessutom har de massor med förslag som inte har med invandring att göra:

  http://sverigedemokraterna.se/files/2010/09/Valmanifest_2010.pdf

  SvaraRadera
 6. panem et circenses28 november 2010 17:59

  (1). En invandrare har en hög initial kostnadstopp, men är en långsiktig guldgruva för samhället. (2). Antalet utförda våldsbrott har stadigt MINSKAT sedan 50-talet (läs forskning och framsteg). Att antalet anmälda våldsbrott och sexualbrott har ökat är positivt då det beror på en ökad benägenhet från offrens sida att polisanmäla.

  De förslag som står i Valmanifestet är dels sådana som andra partier redan stödjer eller rent populistiska (mer pengar till X och till Y...) och så en del som är rent farligt. Att kräva hårdare gränskontroller, mindre internationella samarbeten osv är i längden ett utmärkt sätt att öka risken för militära konflikter i närområdet.

  SvaraRadera
 7. Beklagar att svaret dröjt några dagar:

  http://allraunderdanigast.blogspot.com/2010/11/svar-till-en-lasare.html

  SvaraRadera