onsdag 24 november 2010

Det senaste sveket

Idag drevs en ny grundlag igenom. Först på sistone har det uppmärksammats vad som sker igenom i smyg. Etablissemangets agerande är logisk efter valnederlaget i Eurofrågan, man tar inte risken att låta folket bestämma genom en folkomröstning, vilket annars borde vara självklart när det gäller en grundlagsändring.

Det gör inte deras agerande mindre smutsigt, med det är linje med deras cyniska ambition att göra Sverige en till trälstat styrd av autokraterna i Bryssel. Det är ett öde som väntar alla Europas folk om våra makteliter får de vill.

Även om det som skett idag kan ses som ytterligare en seger för det smygande tyranniet så finns det hopp. Nyligen gjorde holländsk TV en intervju med EU-kritiske Nigel Farage som tror att EU kan ha tagit död på sig själv inom tio år.

Han avslutar också med ett viktigt påpekande, att det är inte nomenklaturan i Bryssel som ska lastas för det som pågår. Den är som den är, man kan inte lasta en krokodil för att den äter upp allt och alla. Det är våra egna karriärpolitiker som som svikit sina folk och det är de som måste röstas bort.

SvD, SvD, SvD, DN, Sydsvenskan, GP, SMP
DN

2 kommentarer:

  1. För att en grundlag ska komma till så måste den röstas genom i riksdagen under två mandatperioder. I riksdagsvalet mellan mandatperioderna så kan vi medborgare påverka utfallet. Har en grundlag inte stöd av en majoritet del av medborgarna så går det alltid att rösta bort den. Var är sveket?

    SvaraRadera
  2. Sveket består i att vi som med EU-medlemskap eller Euro inte fick folkomrösta direkt om den. Vid första omröstningen fanns ingen formell opposition, vid andra vad det bara SD som motsatte sig trots att svenska folket knappast är 95%EU-positivt.

    SvaraRadera