söndag 10 april 2011

SOFO-vänstern i all sin glans

När jag via Gotiska Klubben hittade Emelie Bergbohms debattartikel tänkte jag direkt "SOFO-vänster"*. Man känner lössen på gången. Jag ska erkänna att jag inte orkade läsa igenom artikeln i detalj. Det behövs inte, har man någon gång satt sig in i den kulturmarxistiska feminismen så vet man att det är en ganska grund lära där en handfull tillyxade begrepp används för att analysera allt från knyppleri till kvantfysik.

SOFO-vänstern utmärks av att de är etniskt svenska, att de som regel är inflyttade men beter som om de vore infödda storstadsbor. De som är riktiga Stockholmare ser direkt att de är inflyttade då de överkompenserar något våldsamt för att dölja sitt småstadskomplex. De gör gärna kopplingar till den arbetarklass som bodde på Södermalm förut men som sedan länge förvisats ut i de förorter SOFO-vänstern hyllar men själva vägrar bo i.

SOFO-vänstern jobbar oftast inom kultur, politik eller reklam men kallar sig som sagt för "arbetare".

SOFO-vänstern tror att de är världsvana för att de går på restaurang eller café flera gånger i veckan.

SOFO-vänstern tror att de är mångkulturella för att de varit backpackers i Thailand, känner områdets pizzabagare till förnamnet och fick gonorré när de en kort period bodde i New York.

SOFO-vänstern tänker inte själv utan låter alla åsikter förtuggas av maktens megafoner till en sursur puré som man sedan absorberar (fråga inte). Man är övertygad om att man är intressant och unik eftersom man är "progressiv" och har rätt åsikter.

SOFO-vänstern har ofta direktkanaler in i etablissemanget men tror de är en förföljd motkultur.

SOFO-vänstern har massor av högskolepoäng i ämnen som inte går att använda till något. Det kan vara en delförklaring till att så få av dem vet vad man använder en tvål till.

SOFO-vänstern tror på fullt allvar att det var Twitter och Facebook som satte igång händelserna i Nordafrika i år.

Emelie Bergbohm bor på Katarina Bangatan och kommer från Gotland. Hon jobbar med teater och skriver som en fjortis pratar. Hon är sååååå SOFO.

Allra underdånigast,
K

* "South of Folkungagatan", området på Södermalm som egentligen heter södra Katarina, men det låter ju inte lika coolt.  

FT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar