söndag 17 april 2011

Värderelativistiskt nonsens

När man läser Susanne Olssons och Simon Sorgenfreis tragikomiska debattartikel i SvD undrar man om de ens tror på vad de själva skriver? En ström av värderelativistiskt nonsens mynnar ut i det bisarra påståendet att det är Sverigedemokraterna som inte vill diskutera islam.

I själva verket är det Sverigedemokraterna som lyft upp islam till diskussion trots medias och etablissemangspartiernas ihärdiga försök att mörka i ämnet.

Artikelförfattarnas försök att atomisera problemen med islam till enskilda människor och inte vad dess lära påbjuder är inte bara intellektuellt ohederligt, det är även meningslöst.

Om ingen tro, lära, ideologi eller kulturyttring kan studeras som samhällsfenomen utan endast reduceras till vad olika individer säger och gör vid olika tidpunkter så finns det heller ingen som helst anledning att lägga skattemedel på akademiska ämnen som religions- eller kulturvetenskap (m fl). Det finns ju ändå inget att lära av det.

Som så ofta när företrädare för Södertörns högskola ska slå ett slag för det politiskt korrekta så lyckas de i slutänden bäst plädera för den egna institutionens avveckling. Synd att ingen lyssnar på dem.

Allra underdånigast,
K

2 kommentarer:

  1. Tack Allra Underdånigast för att du uppmärksammade mig på artikeln, den hade jag missat.

    Så, religion i deras värld är en individuell företeelse, frikopplad från övergripande trossatser, medel och mål. Stollar.

    SvaraRadera
  2. Du sammanfattar det väl med "stollar". Det säger egentligen allt.

    SvaraRadera