tisdag 19 april 2011

Fascism främjar tolerans?

På en studentfest i Lund med djungeltema har några av studenterna klätt ut sig till slavar. Nu är toleransfascisterna anförda av Afrosvenskarnas riksförbund i upplösningstillstånd. Ramaskri, polisanmälan och skräckslaget krälande i stoftet av de anklagade är givet. Mångfald, vidsynthet och tolerans kräver att piskan viner ofta och hårt över den församlade menigheten. Allt för deras eget fromma, givetvis.

För onyttiga särintressen som Afrosvenskarnas riksförbund är sådant här förstås en skänk från ovan. På så vis kan man inte bara rättfärdiga de nära 300 000 kr i skattemedel man erhåller av samhället varje år, men kan kräva mer.

Att kräva bokbål för Tintin och polisanmäla studenter på maskerad är i deras paranoida tankevärld en rättmätig respons på "rasism". Sorgligt nog uppmuntras det av vårt oikofobiska etablissemang som öser pengar och moraliskt stöd över allehanda sektliknande grupperingar. Än värre är att rättssystemet tas i anspråk för åsiktsförföljelse.

Den här gången var det ett smaklöst spex* på en studentfest. Vad är nästa steg? Att titta in genom folks fönster eller lyssna mot dörren för att höra om någon använder ordet "neger" eller ifrågasätter Robert Mugabe?

* Den som någon varit i dylika studentsammanhang vet att det vulgära och smaklösa är regel snarare än undantag, vilket gör hycklet desto mer påtagligt när man ska sila efter vad som är politiskt korrekt. 

Tillägg: "Fascism" i bloggpostens rubrik ska inte ses som en objektiv hänvisning till den fascistiska ideologin, utan används på samma sätt som pk-iterna brukar göra, som en pejorativ pestflagga. En mer korrekt beskrivning vore nog att kalla dem jakobiner, men den jämförelsen går förlorad på många och ger olyckligtvis positiva associationer för några.


Tillägg 2: Som väntat så gör etablissemanget och deras hjon nu mesta möjliga för att blåsa upp det inträffade till groteska proprtioner.

Medan polisen står och tittar på när bilar bränns och ambulanspersonal bombarderas med stenar så var hotet mot samhället tydligen så stort att man kände sig manad att gripa konstnären som satte upp häcklande affischer om Jallow Momodou. Så blir det när samhällets kärnfunktioner politiseras.

SvD, SvD, Skånskan, Laholms tidning, NSK,

2 kommentarer:

 1. Lundaspexen brukar inte väja för någonting, men det lär väl bli ändring på det nu.

  Jag förstår inte riktigt din anspelning på jakobinerna, annat än om du menar som en påminnelse om deras inbilskhet och våldsamhet? Eller självutrensning bortom utplåningens gräns?

  Som alltid mycket intressant och givande att läsa din blogg.

  SvaraRadera
 2. Jakobinerna ville störta det beständiga i gruset mot ett löfte om att allt skulle bli bättre sedan i den nya sköna värld som skulle växa fram ur de blodstänkta ruinerna.

  Man propagerade för ideal som jämlikhet och demokrati men levererade tyranni och terror. man införde allmän utbildning, men inte för att upplysa utan för att indoktrinera.

  Man attackerade traditionella världen såsom kungamakt, familj, nation och Gud och försökte ersätta dem med sina egna pseudoreligiösa irrläror.

  Man tolererade ingen opposition eftersom man visste bäst och hade de ädlaste föresatserna.

  Känns det igen?

  Det vi står inför är ingen ny företeelse, även om de varje decennium vill ge sken av att de upptäckt en ny sanning vi okritiskt måste acceptera. Revolutionen måste ständigt flytta fram positionerna och ständigt hitta nya fiender.

  Det vi står inför är något mycket gammalt, något lika uråldrigt som ondskefullt (och försåtligt), men som i och med franska revolutionen släpptes löst på allvar.

  SvaraRadera