onsdag 20 juli 2011

Felaktigheter i P1:s inslag om Aman Care AB

Intervjun idag i P1 med Karima Tice var förutsägbart okritisk och insmickrande och innehöll rena felaktigheter. Man påstod vid åtminstone två tillfällen i intervjun att Karima Tice startat Aman Care AB och implicerade att hon byggt upp det från grunden. Det stämmer inte, hon tog över företaget för 10 000 kr av sina halvsyster Ebya Shire Jama när denna dömdes till ett flerårigt fängelsestraff och näringsförbud för omfattande bidragsbedrägerier och misstänkt terrorfinansiering i parallellföretaget Bismilahi Förskola AB.

Antingen har journalisterna gjort en slarvig bakgrundskontroll eller också var det ett avsiktligt propagandistiskt grepp för att ge framgångssagan så mycket lyster som möjligt.

Som skrivits i tidigare bloggposter i ämnet råder många frågetecken kring Aman Care AB sedan tidigare och det blir inte bättre av att personer som ansågs ha en central roll i den förra härvan nu återfinns på nyckelpositioner inom Aman Care AB.

Några av de tidigare bloggposterna:

Aman Care AB: revisorerna

Tillägg: Det verkar som att den här bloggen numera är blockerad även av Sveriges Radio. De uppskattar tydligen inte att få sina inslag synade i sömmarna. Tidigare var det bara SvD som blockerade twinglylänkarna. Man får se det som en slags komplimang från maktens megafoner när de känner sig hotade. Min parallellblogg fungerar än så länge.

2 kommentarer:

  1. "Studio Ett - Fördjupad nyhetsrapportering i P1"
    Vilken skämt reportaget var; absolut ingen fördjupning. Smutsig opinionsbildning och indoktrinering med hjälp av lögner och underhållande av information.

    Tack K för ett mycket bra jobb! Synd att traditionell media verkar helt ointresserad av sanningen, utan fortsätter medvetet att sprida lögnerna vidare.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! Det finns några stenar till att vända på i den här historien vilket kommer att ske så fort tiden tillåter.

    SvaraRadera