tisdag 1 februari 2011

Ett urskiljningslöst hat

I senaste numret av Vänsterpress (sid 7) tar redaktören Börje Graf avstamp i en recension av den dubiösa boken om Carl XVI Gustav som kom ut förra året. Detta för att kunna kalla kungen "horbock" och en mängd andra invektiv.

Inte mindre än tio gånger i en rätt kort recension lyckas han upprepa att kungen går till prostituerade i någon form. Detta trots att boken enligt SvD aldrig hävdat att kungen gått till prostituerade. Besattheten av prostituerade verkar mest finnas i Börje Grafs huvud, och där tar den tydligen stor plats.

Intressant är att notera är att vänsterpartister annars brukar vara måna om att beskriva prostituerade som offer och allmänt lyfta fram sin syn på könsmaktordning så fort tillfälle ges. De reglerna gäller tydligen inte när man ska sabla ner kungen, då är kvinnorna i fråga simpla "horor", "kaffeflickor", "frillor" och "villiga förortsflickor". Samtliga nedsättande epitet och det sista exemplet en tydlig anspelning på etnicitet/hudfärg, ett vokabulär som vänsterpartiet annars brukar anklaga SD för att använda. Det är tydligen i sin ordning när de gör det själva.

Recensionen är inget mindre än ett debilt utbrott.

Vänsterpartisten Jonas Sjöstedt kallar artikeln ett övertramp men den är lite mer än så. Det här rör sig inte om några förflugna ord eller obetänksamt twittrande. Det är en artikel i Vänsterpartiets egen tidning skriven av dess redaktör. Någon mer borde väl rimligtvis ha läst artikeln innan den gick i tryck och tyckt den var bra?

Artikeln är ytterligare ett exempel på den underliggande människosyn som grasserar inom den radikala vänstern.

Tillägg 2011-02-02: Vänsterpartiets partisekreterare Anki Ahlsten ber nu kungen om ursäkt för artikeln i Vänsterpress. SvD, DN, GP, SVT, Skånskan, Allehanda, YA

SvD, GP, NSK, HD, Norrtelje Tidning, GD, Dagen, Resumé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar