fredag 26 november 2010

Ett problem det inte längre går att blunda inför

En moderat riksdagsledamot skriver på SvD:s debattsida om att den radikala islamismen utgör ett hot som måste bekämpas. Det är välkommet att en representant för det största regeringspartiet medger att det finns ett problem.

När andra (gissa vilka) skriver debattartiklar på samma tema brukar det bli ett ramaskri. Kanske måste Madeleine Grive nu även be Amir Adan hålla för öronen under poesifestivalen? I slutänden är det nog enklast om Grive håller för sina egna öron ju mer bruset från verkligheten tränger sig på.

Om nu moderaterna till syvende och sist skulle ansluta sig till Adans analys så kanske de bör syna sitt eget parti? Till exempel riksdagsledamoten Abdirisak Waberi. Bara en tanke.

Amir Adan förtjänar ändå en eloge för att han lyfter frågan.

4 kommentarer:

 1. Att det blir ramaskri när "gissa vilka" skriver artiklar i samma ämne har snarare att göra med VAD de skriver än vilka de är. Denne författare talar om att förhindra Islamister från att slå sina klor i vanliga muslimer, när "gissa vilka" skriver är det de vanliga muslimerna som utgör själva problemet...

  SvaraRadera
 2. panem et circenses26 november 2010 12:28

  Islamism används som djävulen tidigare använts. Att skapa en penibel fiende för att lättare kunna få folk att ställa sig i leden. (Tror du förstår humorn i att jag använde ordet penibel ;))

  SvaraRadera
 3. @Ingengören: Sd skrev inte om vanliga muslimer, även om du kanske tror det om du skaffar din allmänbildning från kvällspressen, de skrev om fundamentalistisk Islam. Det gör Adan också, om än från ett mer försiktigt atomistiskt perspektiv.

  @panem et circenses: Är din poäng att det inte finns något hot från Islamismen? Ja, penibel är ett bra

  SvaraRadera
 4. panem et circenses29 november 2010 20:37

  Nä det finns ingen hot från islamismen. Det finns en och annan galenpanna till individ som kan begå vansinnesdåd i islams namn. Malmös ”laserman” hade ju troligen kallats för islamistisk fundamentalist i media ifall han ägt en koran. När de ibland visar ett packe flaggbrännande stollar från nått muslimskt land på nyheterna så är ju det ungefär som gnagetmedlemmar beter sig när AIK fått ett mål bortdömt.

  SvaraRadera