onsdag 10 augusti 2011

När man synar artiklarna i sömmarna...

I DN försöker man förtvivlat retuschera bort de delar av upploppen i England som inte passar den politiskt korrekta mallen. Det går sådär.

Johan Wirfält vill trolla bort raskomponenten ur upploppen. Anledningen till det är för att upploppen haft ett så dominant inslag av svarta och karibier. Då måste det politiskt korrekta propagandamaskineriet dra igång. Han hänvisar till en artikel i The Guardian som är ett sammelsurium bortförklaringar, anekdoter som egentligen inte säger något om helheten och som avslutas med den för vänstern så typiska revolutionsromantiken.

Wirfält hänvisar också till Londonpolisens bilder på efterlysta för att bevisa att ras (= svarta) inte är en viktig komponent i upploppen. Men vid en snabb genomräkning av bilderna där det går att avgöra utseende så var 22 av 26 efterlysta svarta. Svarta utgör 2% av befolkningen i Storbritannien så överrepresentationen är rätt påtaglig.

För att undvika missförstånd: en bandit är en bandit oavsett hudfärg. Det undertecknad vänder sig mot är förljugenheten som infinner sig när maktens megafoner till varje pris ska höja sina klientgrupper över varje misstanke.

I en annan artikel i DN intervjuas Sarah Scuzzarello. I artikeln får man inte veta så mycket mer än att hon är statsvetare. Sarah Scuzzarello har inriktat sin akademiska gärning på mångkultur och föga förvånande kan inte det mångkulturella samhället klandras enligt henne utan det är Tory's nedskärningar och klasskamp som bär ansvaret. Samma förklaringar som vänstern använt i minst ett århundrade för att förklara det mesta, i synnerhet sådant som de ställt till själva.

Scuzzarello är en av de otaliga akademiska politruker som våra genompolitiserade universitet spottar ut i drivor numera. Ur pk-perspektiv är hon ett givet val att intervjua om upploppen. Artikeln är också  bortkastad läsning för oss andra som vill veta vad som egentligen pågår.

Dårvänstern gör sitt bästa för att förvandla gangstern Duggan till martyr. Hans meritlista som bland annat inkluderade langning av crack kan man läsa här.

Tillägg: Missade att champangemarxisten Nina Powell fått en artikel översatt och publicerad i DN Kultur. Den intellektuella stagnationen är så total hos extremvänstern att det nästan blir lyteskomik. Daily Mails analys av upploppen lär däremot inte föräras plats i DN Kultur.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar