tisdag 9 augusti 2011

Vad som hänt och vad som väntar

Upploppen i England fortsätter och på rätt många håll i svensk media håller man fast vid "fyrabarnspappan" som sköts av polisen, vilket underförstått ska rättfärdiga eller åtminstone ursäkta det som nu utspelas. Så låt oss i korthet sammanfatta vad som var känt.

* Att Mark Duggan var en återfallsförbrytare med kopplingar till kriminella gäng i norra London.
* Att Mark Duggan hade ett skarpladdat vapen som han antingen använde eller stod i begrepp att använda när polisen sköt honom.
* Att Mark Duggans familj säger att han var världens raraste gosse har absolut ingen som helst trovärdighet. I fall efter fall rörande grov brottslighet, med Breivik senast, så kan personer i deras omgivning intyga att de var svärmorsdrömmar i just de sociala sammanhangen. Även om de vet att han var ett rötägg så är det inte troligt att de kommer att erkänna det utåt. Lättare då att skylla allt på polisen.

Vad som faktiskt hände spelar allt mindre roll, det som utspelas nu har fått sitt eget liv. Det brittiska samhället har precis som många andra i Västeuropa befunnit sig i ett gradvis förfall i decennier. För Storbritanniens del så gjorde eran med Blair/Brown att det inre förfallet skyndades på avsevärt.

I kombination med den katastrofala massinvandringen, ett utbildningssystem som bara fungerar för de privilegierade klasserna och en arbetsmarknad där östeuropéer som arbetar för minimilöner konkurrerar ut den inhemska befolkningen så har läget gått från gick från illa till katastrof.

Det vi ser nu är försmaken på vad som väntar för oss alla om den nuvarande samhällsutvecklingen får löpa på.

Enklavisering, fragmentering, radikalisering, inbördeskrig.

 Västeuropas framtid?

Lästips: Enoch Powells kända tal "Rivers of Blood" från 1968 där han redan då förutsåg vad mångkulturen skulle leda till.

DN1 DN2 DN3 SvD1 SvD2 GP SkD, GP, DN, Dagen, HD, SMP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar