måndag 15 augusti 2011

Brittisk historiker utlöser ramaskri när han analyserar upploppen

Historikern David Starkey deltog för några dagar sedan i en debatt i BBC som väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien. Han menade att upploppen i engelska storstäder till stor del beror på en nilistisk svart gangstermentalitet med rötter i den jamaicanska gängkulturen som slagit rot i Storbritanniens förorter.

Att han utvecklar det resonemanget och menar att det just handlar om en subkultur bland de unga där hudfärg numera inte spelar någon roll gör ingen skillnad, brandfacklan var kastad. Resten av debatten blev ett indignerat tjatter från de andra debattörerna där även debattens "moderator" hakar på.

Den brittiska vänstern har reagerat med ursinne och bland annat har krav förts fram på att han inte ska få medverka i TV i framtiden. Som bekant är vänsterns definition av mångfald och tolerans att det är deras åsikt som gäller och bara den.


Dr Starkey får dock medhåll från oväntat håll. Dr Tony Sewell är ordförande för välgörenhetsorganisationen Generating Genius och menar att David Starkey har rätt i sak, även om han värjer sig mot Starkeys osminkade ordval.


Dr Tony Sewell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar