söndag 7 augusti 2011

Tribalistisk rasism

I fredags sköts en kriminell vid namn Mark Duggan till döds i en eldstrid med polisen i Tottenham. En polis skottskadades. Ikväll utbröt upplopp i Tottenham där horder av svarta ungdomar attackerade en polisstation, vandaliserade allt de kom åt, plundrade affärer och attackerade journalister. För dem är logiken klar, att den skjutne var en gangster var inget hinder, han hade samma hudfärg som dem och då ska hämnd utkrävas.

Tottenham kulturberikas

Om det alls rapporteras med någon detalj i svensk media de närmaste dagarna så kommer det att kombineras med bajsnödiga bortförklaringar om "utanförskap", "diskriminering" och andra floskler. Mångkulturen är nämligen en sådan välsignelse att den aldrig kan vara problematisk, bara berikande.

Den mångkulturella rasismens logik är också sådan att det bara är vita som kan vara kriminellt slödder. När andra gör exakt samma saker är de missförstådda, inte tillräckligt daltade med eller rent av offer för att de är kriminella.

Tillägg: Den skjutne Duggan beskrivs i DN som "familjefar". Inte ett ord nämner att han sköt en polis. GP kallar honom "fyrabarnsfar" och missar även de att han var en återfallsförbrytare. Även SR och AB går i samma spår. Så förutsägbart.

Tillägg 2: Sedan det här skrevs sent igår kväll har det lagts till i artiklarna ovan att Duggan var inblandad i en skottväxling med polisen.

Tillägg 3: GP skriver att brittiska medier rapporterar att "någon" i bilen sköt polisen. I själva verket så rapporterar bland andra Daily Mail att det var Duggan som sköt polisen, men det kan ju inte svensk media skriva för då åker "offrets" helgongloria på sne... DN låter det vara oklart vem som gjorde vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar