fredag 19 augusti 2011

Lämmeltågets ivriga marsch mot stupet

Det brukar påstås att något inte är sant förrän det blivit officiellt förnekat. När det gäller eurokrisen, turbulensen på finansmarknaderna och i förlängningen den kris som hela EU står inför så stämmer det i många avseenden.

Gång på gång har den härskande klicken i Bryssel slagit fast att man har läget under kontroll bara för att bli överkörda av en verklighet som vägrar att foga sig. Trots det har man fortsatt leverera oförstörbara sanningar till Europas folk, sanningar som rasat ihop som korthus strax därefter.

Euron var en garanti för STABILITET och VÄLSTÅND. Att inte vara med i Euron var ett recept på armod och elände. Greklands problem var inte så allvarliga. Greklands problem var hanterbara. Om Grekland bara fick ett nödlån så skulle det ordna sig. Om Grekland fick flera nödlån så skulle det ordna sig. Om vi bara häller ner pengar i det grekiska kaninhålet till dess det är fullt så...

Portugal var inte lika illa som Grekland. Irland var inte lika illa som Portugal och Grekland. Portugal, Irland och Grekland kanske hade problem men det här skulle inte komma att omfatta Spanien och Italien. Grekland, Portugal, Irland, Spanien och Italien kanske har problem och Tyskland börjar ledsna på att betala för alltihop men... men... Nästa person som frågar om Euron får en örfil! Fortsätt bara betala! Politikers prestige står på spel!

De franska bankerna har inte problem...

Någonstans i detta förlopp borde det ha blivit uppenbart att man försöker laga Titanic med silvertejp och tuggummi. Eurons och EU:s undergång är inbyggt i dess själva grundpremiss.

Det är ett politiskt projekt skapat av våra eliter, för våra eliter. Man har försökt anpassa ekonomisk och samhällsutveckling efter ideologiskt önsketänkande. Det finns andra exempel i den moderna historien på sådana experiment. Ska man se hur de har slutat så väntar ett debakel av närmast bibliska proportioner där Europas folk kommer att få räkningen för den politiska adelns inkompetens och arrogans.

Eurohuset brinner för fullt men EU-federalisterna vill ändå att vi ska flytta in. Rädde sig den som kan.

Tillägg 110826: E24 har två intressanta artiklar om Euron som rekommenderas:  Det kan braka när som helst och Därför kvalar euron snart in på klassisk krislista.

DN, DN, DN, DN, Expressen, Expressen, SVD, SVD, SVD, GP, GP, GP, GP, SR, SR, SR, SR, SVT, SVT, SVT, SVT, E24, E24, E24, E24, DN,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar