onsdag 30 mars 2011

TV4: Det sämsta av två världar

TV4 är kanalen som förenar det uslaste av det politiskt korrekta med det vulgäraste ur kommersialismen. Sammantaget appellerar man till det sämsta i Medelklassverige och gör det med framgång tyvärr.

Ett exempel på detta är hur de för en tid sedan fick kritik för att de påstod sig värna jämställdhet samtidigt som man sänder porr på Canal Plus. Det gick så långt att deras egna jämställdhetsombud avgick i protest. TV4 "backade" då, enligt rapporteringen. 

Deras lösning var återigen politiskt korrekt och kommersiell: man fortsänder sända porr men " [...] två genrer som vi inte visar mycket av i dag: hbt och erotik riktad till kvinnor. Och där ser vi om det går att bredda innehållet." Mer istället för mindre således.

Med politruklogik har man då förvandlat sig från massmedial hallick till progressiv upplysare, kanske nästan lika fin som UR?  Man har i alla fall bitvis blidkat ett av de tidigare jämställdhetsombud som tycker det är ett steg i rätt riktning.

Den dag TV4 dukar under i en finanskrasch eller att verksamheten måste läggas ner för att tillräckligt många i personalen dömts till fängelsestraff för all den brottslighet som tycks vara en vanlig sidoverksamhet där så tänker undertecknad fira med en flaska champagne. Om inte annat för att den outhärdligt dryga Lena Sundström blir av med jobbet. 

Allra underdånigast,
K

2 kommentarer:

  1. Ja, då kan jag också tänka mig att korka upp ännu en champangneflaska, som vi gjorde här hemma på valkvällen för att fira det åttonde partiet.

    SvaraRadera
  2. Händelsevis öppnade jag också en flaska skumpa den kvällen. En av få baksmällor jag inte ångrar. :-)

    SvaraRadera