torsdag 6 januari 2011

Slog Mossad ihjäl kajorna i Falköping?

BBC rapporterar att en asgam gripits i Saudiarabien misstänkt för spioneri. Den hade nämligen en GPS från Tel Avivs universitet vilket väckte misstanke hos observanta saudier i Hyaal. Efter att den infångats överlämnades den till den saudiska säkerhetstjänsten och saudisk media fylldes med teorier om att fågeln var en judisk spion.

Israeliska talesmän har uttryckt häpnad över de saudiska anklagelserna och oro över hur fågeln kommer att behandlas i det ökända saudiska rättsväsendet. Man får hoppas att fågeln inte var av honkön då den förmodligen inte bar Niqab, något saudierna ser strängt på.

Historien med asgamen är dock inte unik.

För några veckor sedan i december anklagade den egyptiske guvernören Abdul Fadil Shousha den israeliska säkerhetstjänsten Mossad för att ligga bakom hajattackerna mot turister i Röda havet. Vad Israel hoppas uppnås med en hajpanik som lika gärna kan slå mot deras egen turistindustri är okänt. Möjligtvis hade Mossad tränat hajarna till att bara äta upp turister på egyptiska turistorter och undvika Eilat. En bedrift som skulle få Flipper att framstå som en dum sill i jämförelse.

Även här förnekar Israel inblandning och har kallat anklagelserna "löjeväckande". Med den rådande logiken i Mellanöstern så kommer det nog att tolkas som ett erkännande.

Undertecknad vill ju inte vara sämre än guvernörer och säkerhetstjänster så därför vill jag flagga upp möjligheten att det var Mossad som slog ihjäl kajorna i Falköping. De hade ju trots allt dött av yttre våld. Mossad är väldigt bra på Krav Maga, kajorna skulle inte haft en chans. Man skulle kunna avfärda en sån anklagelse som obegriplig, ogenomförbar och ett utslag av sviktande mental hälsa. Men är det inte det som de vill att vi ska tro? Bara en tanke...

DN, Ekot, Skånskan, Aftonbladet, SvD
Allehanda

1 kommentar:

  1. Jo men visst är det Israel som ligger bakom hajattackerna och spiongamar. Glöm inte att det också var Israel som orsakade tsunamin 2004, enligt arabiska nyhetskällor.
    /janamos

    SvaraRadera