tisdag 22 februari 2011

Att tvingas betala för något man inte bett om

SVT:s VD Eva Hamilton vill att man ska betala TV-licens även för innehav av dator eller smartphone.

Man ska således inte betala för en tjänst man använder, utan för en tjänst som finns tillgänglig. Med samma logik skulle man tvingas betala för ett busskort bara det finns kollektivtrafik eller få hem en avbetalningsplan på en bil man inte äger med motiveringen att man faktiskt kunde ha köpt den. 

I andra sammanhang skulle sådant beskrivas som utpressning.

SVT/SR är medieinstitutionen som i decennier varit en bastion för vänstervriden journalistik och som utan ett uns av självdistans beskriver sig själva som "oberoende television". Med det i åtanke är det inte konstigt att SVT:s ledning har en öststatsliknande syn på allmänheten. Vi är inget annat än skatteboskap som ska vara tacksamma för att de gör sig besväret att indoktrinera oss.  Det är knappast en tillfällighet att det är just Vänsterpartiet som rycker ut för att försvara SVT:s upphöjda ställning i medievärlden.

Undertecknad vill absolut inte se medielandskap med endast kommersiella kanaler, fördumningen är tillräckligt utbredd ändå, men antingen ska alla betala för det eller också bör det göras om till betalkanaler så kan var och en välja själv. Det är nog det sistnämnda de fasar mest för.

Allra underdånigast,
K

GP, SVT, DN
DN

3 kommentarer:

 1. Det är klart.
  Jag tittar aldrig på SVT (och tv överhuvudtaget) på min smartphone eftersom jag orkar inte titta på tv på en så liten skärm.

  Att betala för "möjligheten", efter att SVT frivilligt lagt innehåll på nätet?
  Ska jag behöve betala även "Abbonamento RAI" (italiensk public service avgift) eftersom möjligheten finns att se på RAI online...eller till avgift till IBA (Israel´s Broadcasting Authority) bara för att möjligheten finns att se dee innehåll online???
  Det kommer nog vilken dag som helst fakturan för att betala avgift till Kinas public service - eftersom MÖJLIGHETEN FINNS!!!

  Har de blivit galna eller vad har de rökt på?
  Vill de att man ska betala för innehåll på internet (via dator eller smartphone) så får de för sjutton belägga det med lösenord och ta betalt för lösenord dvs. ta betalt av de som VILL ta del av deras "produkt"!

  Möjligheten finns även att köpa öl på Systemet...ska jag betala alkoholskatt för öl trots att jag aldrig dricker öl??? Tänkte eftersom möjligheten finns väl.

  Smurfarnas land!

  SvaraRadera
 2. Är SVT så dumma att de ger folk möjligheten att se deras vänsterpropaganda på nätet får de väl skylla sig själva. De kan inte komma i efterhand och begära betalning. Dessutom har de flesta i Sverige även en TV-apparat som man betalar för så vad är de ute efter egentligen? Ska det bli EXTRA avgifter för möjligheten att se dem på nätet och i mobilen? Mer pengar att suga ut ur folket? Nä, nu får de allt ge sig.

  SvaraRadera
 3. Framförallt är det orättvist mot oss som aktivt väljer bort TV.

  Varför ska vi betala för något VI INTE VILL HA?

  SvaraRadera