söndag 20 februari 2011

Verkligheten bakom propagandan

DN har idag två propagandareportage vars syfte uppenbart är att underlätta fortsatt massinvandring av somalier, en grupp som visat sig vara svårintegrerad även i Somalia.

Man hävdar att det är nästan omöjligt för somalier att få uppehållstillstånd för anhöriganknytning och påstår att bara ett tiotal personer fick det under 2010, vilket är märkligt eftersom det var 933 stycken som fick det enligt migrationsverkets egen statistik. Totalt ska 6335 somalier ha fått uppehållstillstånd under 2010 enligt migrationsverket.

Sedan har man en snyftartikel om en somaliska som vill få hit resten av familjen, nio personer varav en med tyfus och malaria. Hon drar en i sammanhangen klassisk vals om att maken försvunnit och familjen fått lämnas kvar i Kenya när hon flydde till Sverige.

Bara som ett klargörande, människosmugglarna som tar hit somalier vet att det är enklare för kvinnor att få uppehållstillstånd än män, därför skickar man dem först. Inför myndigheterna påstår de sedan att maken är borta och anpassar historien i enlighet med de instruktioner de fått av smugglarna för att maximera sina chanser att få uppehållstillstånd.

När det väl är gjort låter man det gå ett tag och sedan dyker make och familj magiskt upp igen, ibland återuppstår de rent av från de döda. Sedan har man kunnat utnyttja de absurt slappa reglerna för anhöriginvandring och tagit hit dem. I slutänden står svenska skattebetalarna för allt detta.

I just det här fallet verkar inte återföreningsplanen ha fungerat som tänkt, men då ryckte DN ut. Tiden när deras lögner fick stå helt oemotsagda är lyckligtvis över.

Tillägg: Kvinnan i artikeln påstår att hon kommer från Mogadishu och blivit hotad av al-Shaabab. Även det är en standardhistoria avsedd att maximera chanserna till uppehållstillstånd. Migrationsverket har på sin hemsida till och med skrivit att det ger uppehållstillstånd om man kommer från Mogadishu, eller påstår det.


DN, DN

2 kommentarer:

  1. Även om hon har aldrig så goda skäl är det inte en svensk uppgift att rädda och fixa till livet för alla som skulle behöva det. Här är det så tydligt. Ge en PUT och så har man strax nio!
    Eller som man säger: "Ge dem ett finger och de tar hela handen."

    SvaraRadera
  2. Idag gav regeringen bort hela handen. Vad är steget efter det?

    SvaraRadera