söndag 18 september 2011

Det danska valet

Valet i Danmark var ännu ett i raden av exempel på hur rutinmässigt etablissemangsmedia manipulerar och beskär information för att anpassa den till sina politiska syften.

Det politiska "skiftet" i Danmark skedde med en marginal på 0,6%. Knappast den vänstertsunami som vissa förespeglat oss.

Dansk Folkepartis "nederlag" var en minskning på 1,6%. Knappast en kollaps för invandringskritiken. Ser man till Liberal Alliances framgångar var det snarast en valframgång för de som är kritiska till islamiseringen av det danska samhället.

Omvärldens negativa syn på Danmark är i själva verket svensk medias negativa syn på Danmark. Man letar förgäves i seriös internationell press efter den typ av skrämselpropaganda om Danmark som rutinmässigt bräks fram i Sverige.

Men i de redaktionella elfenbenstornen i Sverige tror man förmodligen på sina egna lögner. Kanske hoppas man kunna besvärja verkligheten om man bara upprepar propagandan med tillräckligt eftertryck? När det gäller "Breivikeffekten" på SD så har domedagsprofetiorna fallit platt med undantag för en avvikande opinionsundersökning. Än sämre chanser har de att lyckas med resten av världen. I slutänden återstår bara deras monotona slagord och gälla tonläge.


DN, GP, AB, SR,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar