onsdag 28 september 2011

Muslimsk friskola stängd av skolinspektionen

Fredens skola i Göteborg hann knappt starta innan den stängdes av skolinspektionen på grund av behandlingen av eleverna.

Det är knapphändigt med information om Wissam Utbildning AB som driver Fredens skola och Ljusdals skola. Det är troligen irakier som ligger bakom dem där kontaktpersonen är en Mohamed Ibrahim Wissam. Styrelsen består märkligt nog bara av en ledamot och en suppleant, något som verkar väl magert för att vara ett aktiebolag.

Det verkar också som om båda personerna är skrivna på samma adress i Göteborg, något väcker misstankar om att det bara är en papperskonstruktion. När det dessutom inte finns några redovisade inkomster någonstans så undrar man hur de fått pengar till att registrera aktiebolag och starta en skola med alla de investeringskostnader det kräver.

Skolan riktar sig tydligt till arabiskt- och somalisktalande, vilket passar in väl med hur i synnerhet somalierna i stor utsträckning isolerar sig från den svenska samhället. Wissam Utbildning har rekryterat energiskt det senaste halvåret och även där är den somaliska målgruppen tydlig.

På nätet finns ett reklamblad från i våras där man gör reklam för sig själva som uttalat muslimsk friskola med servering av halalmat etc. Det tycks som om barnplågeri följde med på köpet.DN, GP,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar