söndag 18 september 2011

Camilla Läckberg kallar SD varböld

Camilla Läckberg filosoferar djupsinnigt om Sverigedemokraterna och dess väljare i Sydsvenskan:

"Sverigedemokraterna är en varböld som vi borde sticka hål på. Jag skulle vilja lyfta fram allt jag kan för att visa det vansinniga i vad vi gjorde som röstade in ett sådant parti i riksdagen. Det är så många som inte förstår vad de gjorde med sin röst, de tänkte väl att det bara var en missnöjesyttring den gången, de känner ”jag har det inte så bra just nu”, utan att förstå frågorna, utan att förstå vad det är för människor som faktiskt sitter i det här partiet."

Ja alla vi som röstade på SD spelar banjo och driver runt i ölfläckad nätbrynja i väntan på att a-kassebidraget ska trilla in på kontot, eller möjligtvis levereras i form av bananklasar. Tur att vi har rättänkande kulturmegafoner som Läckberg som kan berätta för oss hur korkade vi är.

Rörande Camilla Läckbergs litterära gärning så rekommenderas Jonas Thentes artikel i DN Kultur. Hans slutsats är att hennes böcker inte ens ska recenseras på kultursidorna eftersom det inte finns något bra att säga om dem. Mycket underhållande.

Det är onekligen ironiskt att någon som så lättvindigt idiotförklarar andra kan tacka den dumma massans dåliga smak sina egna framgångar.

SvDLTZ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar