lördag 4 december 2010

Är sjukdomsinsikt ens möjlig?

Det sticker tydligen i ögonen på makten och dess megafoner när ett av deras mobboffer ger svar på tal. Aftonbladet rapporterar att SD "hånar" de andra partierna på sina kommundagar. Nu var det gästtalaren Ian Wachtmeister som drev med socialdemokraterna och dessutom ganska tamt av artikeln att döma, men sådana nyanser går förstås förlorade i Pravdas atikel.

Det känns allt mer som man behöver hitta en kollektiv diagnos för det beteende vårt kära etablissemang uppvisar gentemot SD. Det närmast jag kan komma är patologisk narcissism, nu när SD stulit uppmärksamhet från dem.

Andra förslag mottages med intresse.

SvD, DN

2 kommentarer:

  1. Är det du som kallar dig Davout på Aftonbladet? Det är ju exakt ditt sätt att skriva :)

    ”Snälla genom-mörk-blåa JH, kan du inte ta anställning på moderat-Pravda istället? Så att man slipper läsa dina patetiska "allt-som-USA-gör-är-sååå-bra"-krönikor. Aldrig ett kritiskt ord mot imperialismens högborg på jorden, men snabb som blixten på att fördöma de som vågar sig på att ens tänka nåt negativt om jänkarna. Om nu det som wikileaks var så obetydligt och oviktigt, varför satsar USA så oerhört mycket på att få fast Assange? Och om du tycker det är så hemskt med "hemliga" bidrag, varför har du inte stått upp och kritiserat moderaterna och deras vägran att offentligöra sina bidragsgivare? Sorry, men dina extremt blåfärgade och vinklade artiklar är bara beklämmande i sin naiva enfald. ”

    SvaraRadera
  2. Nej, jag är inte denne "Davout" du citerar. Skulle jag kommentera i något sammanhang är det nog som just "K". Jag tror nog inte heller att jag skulle välja alias efter en av Napoleons generaler. ;-)

    SvaraRadera