måndag 13 december 2010

Inget nytt under solen

Abd al Haqq Kielan, medias favoritiman som brukar berätta för oss att Islam är lika svenskt som rotmos men inte kunde fortsätta heta Leif Karlsson när han konverterade, har i självmordsbombningens efterdyningar plockats fram för att förklara hur oislamskt det inträffade är. 

Det är ju fint av honom. Nu klingar det rätt falskt med tanke på mängden självmordsbombningar och andra terrordåd som islamister begått under årens lopp. Att det bara skulle bero på tillfällig sinnesförvirring och dåligt handledd Koranläsning faller på sin egen absurditet. Man kan anklaga Bin Laden, Anwar al-Awlaki och Abu Ayyub al-Masri med flera för mycket men inte för att de skulle vara dåligt pålästa i den religion de vigt sitt liv åt.

I själva verket är det höjden av arrogans att påstå att de som dör för sin tro inte vet varför de gör det. Det finns få människor på planeten som är så renläriga i ord och handling som islamisterna. De må vara mördare, vandaler och tyranner men de följer sin instruktionsmanual till punkt och pricka.  

Vill man läsa vad mysfarbrorn Abd al Haqq Kielan tycker i andra frågor så har Politiskt inkorrekt skrivit en bra bloggpost i ämnet. Han ska ändå vara en av "the good guys" om man ska tro media, vilket säger en del om de andra.


I övrigt så är efterspelet ungefär som väntat. 


Det officiella Sverige med Reinfeldt i spetsen gjorde ett bedrövligt intryck, men det är väl vad de har betalt för. Först tystnad med undantag för Bildt (som givetvis fick skit för det) och sedan en blasé statsminister som inte kunde uppbåda mer indignation än att attentatet var "ovälkommet". Till skillnad från vilka attentat då kan man undra? I själva verket verkade han mer bekymrad över att det kunde undergräva det mångkulturella projektet än själva bombdådet i sig. 

Företrädare för SD kunde ha visat lite mer takt och ton när det hände. När de andra politikerna hänfaller åt feg tystnad eller imbecilla klyschor är det desto viktigare att de visar mognad. Vi vet att de hade rätt. Varje tänkande människa vet att de hade rätt, men det är som att diagnostisera kommande kallbrand på ett svårt infekterat sår. När det väl händer finns det ingen anledning att fira.    

PK-zombierna uppvisar de sedvanliga reflexerna med förnekelse, projicering och förstås alla varianter av trivialisering av det inträffade man kan komma på. Givetvis är de mer oroade för att SD ska gynnas än medborgarnas säkerhet. 

SVT:s nyhetssändningar under lördagskvällen lyckades med det sovjetliknande konststycket att ägna mer utrymme åt klimatmötet i Mexiko än terrordådet och sedan lägga locket på. Om det var paralysering eller en blöt personalfest som gjorde att de tog ledigt medan resten av världens media följde förloppet på minutbasis återstår att se. 

Polisen och SÄPO tävlar i vem som kan se mest handfallen ut, men det har de ju gjort sedan Palmemordet och framåt. SÄPO:s pressmeddelande under lördagskvällen att det inte fanns något att oroa sig för och att de hade full koll på situationen blev en omedelbar klassiker. Det kan också sägas sammanfatta allt som är fel i Myndighetssverige. Nu ska man få hjälp från FBI och trots min syrlighet så önskar dem all lycka i sitt värv. Liv står på spel.

De muslimska företrädare som uttalat sig i media har även de reagerat som förväntat. Med självömkan. Det var samma sak efter New York, Madrid och London. Man beklagar sig över att terrordådet skapar fördomar mot islam och muslimerna bland icke-muslimer. Nu är väl det att leta efter problemet på fel ställe då det inte är svenskarna så mycket som de islamistiska terroristerna som är upphov till negativa stereotyper. Dagens höjdpunkt i det avseendet var när en representant för Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa intervjuades av SR idag (13/12) och var mycket bekymrad för att muslimer nu kunde få "konstiga blickar" och få "höra opassande skämt". 

Om det är det värsta som följer så har man klarat sig rätt lindrigt undan kan man tycka, men det här är tydligen delikata små blommor vi har att göra med. Bortsett från när de spränger bomber eller halshugger gisslan förstås.


DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN
SvD, SvD, SvD, SvD, SvD
GP, GP, GP, HD, HD
SMP, BLT, BLT, GD
Dagen, Dagen, Barometern, Barometern
VG Nett, Politiken
SVT, SR 


11 kommentarer:

 1. Pust... Nu är du bara fånig. Det finns så mycket samtidshistoria, psykologi, matematik osv osv du borde sätta in dig i. Nu ger jag upp. Får hoppas du hittar fram på egen hand.

  SvaraRadera
 2. Rätt analys,väl skrivet.Tack!

  SvaraRadera
 3. Alla som vill veta mer om islamistisk fundamentalism bör läsa boken:

  "The Closing of the Muslim Mind: How Intellectual Suicide Created the Modern Islamist" (2010) av Robert R. Reilly.

  http://www.amazon.com/Closing-Muslim-Mind-Intellectual-Islamist/dp/1933859911/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1290292256&sr=8-1

  (finns även på adlibris och bokus)

  Eller se en videoföreläsning med författaren. (efter föreläsningen som är på 40-45 minuter är det en öppen frågestund).

  http://www.heritage.org/events/2010/05/the-closing-of-the-muslim-mind-how-intellectual-suicide-created-the-modern-islamist-crisis

  Mer om författaren:

  Robert R. Reilly är en Senior Fellow vid American Foreign Policy och han har skrivit flera artiklar för Wall Street Journal, Washington Post, Readers Digest, och National Review, bland många andra publikationer. Som före detta chef för Voice of America, har han undervisat vid National Defense University och tjänstgjort i Vita huset och för försvarsministern. Reilly är också styrelseledamot i Middle East Media Research Institute och han bor nära Washington DC.

  SvaraRadera
 4. Du skriver väldigt väl,
  om man kunde få ut rasisterna ifrån SD, och fler människor som du, så hade det varit SÅ mycket svårare för medierna att köra sin smutskastningstaktik.

  SvaraRadera
 5. Tack för ett mycket klokt och tänkvärt inlägg! Det vore värt publicering på DN Debatt (men det är ju DN på tok för politiskt korrekt för).

  I dessa dagar är det populärt hos islamförsvarna att försköna lördagens terrorattack i Stockholm. En av de vanligaste metoderna är att förenkla hela frågan om islamrelaterad terrorism till att den bara påstås handla om ”galenskap”. Den retoriken visar antingen på en total okunskap om islams urkund Koranen eller en påtaglig blindhet för verklighet och fakta.

  Även ondskans toppfigur Adolf Hitler har under alla år haft epitetet ”galning”. Men så enkel är inte verkligheten. Hitler och hans underhuggare byggde sin fasansfulla lära, diktatur och politik på den nazistiska ideologin. Men var han ”galen” ur strikt biologisk synvinkel? Ja, därom tvista väl de lärde.

  På samma sätt förhåller det sig med ondskan inom islam, alltså islamismen och annan muslimsk extremism i världen. De extrema muslimerna hämtar sin näring ur islams urkund Koranen och ”profeten” Muhammed och hans oftast destruktiva budskap.

  Ordet ”galen” i de här sammanhangen förringar egentligen hela frågan väsentligt. Gissningsvis beror ordvalet hos Maria Ferm och hennes åsiktsfränder till stor del på en beröringsångest inför grundproblemet – att islam faktiskt är en uttalat ondskefull religion och en grym totalitär politisk ideologi.

  Den som vågar påpeka den här sanningen i ett offentligt sammanhang med politiskt korrekta mångkulturförsvare blir omedelbart brännmärkta med ordet ”islamofob” i pannan. De blir med all sannolikhet även stämplade som ”rasister” och ”främlingsfientliga”.

  Det är en stor tragik för Sverige att vi fortfarande behandlar islam och islamism som katten kring het gröt. Journalister och ledande politiker talar gärna om ”en enstaka galning” och bortser konsekvent från själva grogrunden till islamistisk terror i världen – budskapet i Koranen och från ”profeten” Muhammed.

  Hela det politiska etablissemanget och de flesta journalisterna borde snarast gå en grundkurs i vad islams urkunder faktiskt innehåller. Där hittar vi själva roten till ”galenskapen”. På sikt kanske vi kan börja kalla sakerna vid deras rätta namn.

  SvaraRadera
 6. Islamism är en obotlig psykisk sjukdom....

  SvaraRadera
 7. @panem et circenses: Du visste att vi skulle bli tvungna att gå skilda vägar till slut. Be Strong PeC, be strong...

  SvaraRadera
 8. Tack till alla er andra som kommenterat! Tack även Johannes F för länken till föreläsningen!

  SvaraRadera
 9. Du känner troligen en massa ångest och frustration nu. Det är en helt naturligt reaktion när insikten nås om att världen inte är så okomplicerad som du tidigare trott. Men jag har planerat ett frö av kritiskt tänkande i dig som jag vet kommer att växa. Snart kommer även du att kunna ta av dig foliehatten och komma att bli en värdefull tillgång för Sverige. Jag har många andra klienter, men behöver du stöd på vägen så tveka inte att höra av dig.

  SvaraRadera