söndag 26 december 2010

Ett scenario även för Sverige

I min förra bloggpost rörande den senaste islamistiska terrorhärvan raljerade jag och skrev att om vi bara sjöng en sång så skulle det nog ordna sig.

Men det duger inte i slutänden. Visst kan man skratta åt dem och visst ska man skratta åt dem. Det är få saker som retar fanatiker så mycket som att få sitt högmod punkterat. Det är en seger i sig att göra dem till åtlöje.

Även om det går att skratta åt dem så är det svårare att skratta åt vad de gör. Det som hände i Bombay 2008 kan lika gärna hända här, för vi står som bekant på menyn numera.

Det är inte en skäggigare variant av Jönssönligan vi har att göra med. De makthavare som vill få det att låta så kommer ha blod på sina händer den dag det händer igen. De invaggar människor i en falsk känsla av säkerhet när vi behöver all vaksamhet vi kan uppbåda.

Byt ut Leopold Cafe mot Sturekatten, Taj Mahal Hotel mot Grand Hotell, CST-stationen mot Stockholms Central och så vidare så ges en fingervisning om vad som kan vänta.

Tillägg 2010-12-30:  Det senaste terrorplanerna mot Danmark bär likheter med det som hände i Bombay. Jag rekommenderar starkt dokumentären nedan som Channel 4 gjorde om terrordådet. Av någon anledning beskär bloggen bilden lite så den kommer mer till sin rätt om den öppnas i ett eget fönster.SvD, DN , GP, BLT, Dagen, SVT, SR, VG 
SvD, GP, HD, Ekuriren, BLT, GD, Dagen, Dagbladet
SvD, GP, Dagen, HD, Expressen

1 kommentar:

  1. Tack för dina tankar som väl stämmer överens med mina egna !
    Efter att ha varit inne på div kommunsitbloggar känndes det som att öppna fönstret att få läsa dig !
    Tack igen och på återseende !

    SvaraRadera