fredag 31 december 2010

En väntad draksådd

Ända sedan 90-talet har Sverige varit känt som ett viloland för militanta islamister och allsköns andra terrorgrupper. Man har kunnat utnyttja systemets slapphet och avsaknaden av kritisk granskning från media för att ostört planera, finansiera och rekrytera till sina operationer utomlands.

Efter massakern i Luxor 1997 rapporterade International Herald Tribune att logistik och planering innan terrordådet ombesörjts från Storbritannien, Nederländerna och Sverige. Det nämndes inte med ett ord i svensk press.

SÄPO har tidigare stoltserat med att man brukade bjuda in prominenta islamister på ett kopp té då och då och  vänligt förklara för dem att svenska säkerhetspolisen minsann hade full koll. Man kan lätt föreställa sig det muntra förakt det måste ha väckt hos islamisterna.

Nu har den "svenska modellen" med sätta näsan i vädret och låtsas som om problemen inte finns medan omvärlden betalar priset i blod nått vägs ände. Vi är inte ett viloland längre. Vi är ett slagfält och vi har inga andra att skylla än oss själva.

2011 kommer bli intressant det med.

Gott nytt år!

SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, GP, GP, HD
Skånskan, Skånskan

3 kommentarer:

 1. Det finns ingen "islamofobi"!!!! En fobi är en omotiverad, irrationell rädsla för något. Olusten inför den nazi-liknande dödskulten islam är till 100% motiverad och rationell, särskilt nu när vi ser kopplingar till högsta ledningen för Sveriges Muslimska Råd, en organisation som säkert kan jämföras med ett SS i sin linda.

  Ulf Claesson

  SvaraRadera
 2. Jäkligt bra ord! Draksådd är precis vad det handlar om. Med den invandring från diverse muslimska extremistländer som vi haft, borde det knappast vara en överraskning för någon att drakarna nu börjar komma upp.
  Men imamer och andra muslimer fattar givetvis ingenting. De tar avstånd ifrån, lite mjäkigt och oförstående, men handlingen lyser med sin frånvaro. När stoppade en imam eller annan muslim en terrorhandling från att ske? Svaret är - det har inte hänt.

  SvaraRadera
 3. "Islam-Komedie på Svensk"

  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=56&tekstid=4462

  SvaraRadera