fredag 31 december 2010

Islamisterna 1, Reinfeldt 0

Statsminister Reinfeldt kommenterar den islamistiska terrorn i en debattartikel i SvD:

"Det öppna samhället bygger på vår förmåga att hålla ihop. Det hämtar sin kraft i förvissningen om att vi är trygga i samhället och med varandra. Terrorattacken i Stockholm visade att det hos oss finns de vars syfte är att förstöra vår öppenhet och inskränka vår trygghet. Terrorplanerna i Danmark tydliggör att just detta är avsikten. Det kommer vi aldrig att acceptera.
Nu påminns vi om betydelsen av det förebyggande arbetet. Vi ser också vikten av ett starkt samarbete. Så fortsätter vi att motarbeta dem som hotar vår trygghet."

Man ska med andra ord fortsätta göra det man gjort hittills som inte har fungerat. Man åker runt och krusar sådana som Helena Benaouda ( och nu) i trygg förvissning om att de ska slå en signal om någon verkar terrorbenägen. 

Märk även Reinfeldts ordval, man ska "motarbeta" inte förhindra, "förebygga" inte stoppa och sist men inte minst så är terrorn "inte acceptabel". Ungefär som bombdådet 11 december var "ovälkommet". 

Om det är Reinfeldts härskri så lär det vara fritt fram för islamister och andra missdådare ett tag till. 

2 kommentarer:

 1. Trodde att Islamisterna ledde med mer än 1-0. Reinfeldt har ju exempelvis gjort allt för att försöka vinna somaliska röster genom löften om (radikal) moské i Rinkeby och att plocka in islamisten Abdirisak Abdirisak Waberi i Riksdagen. Alla dessa ansträngningar skulle ju vara förgäves om han plötsligt börjar ta sitt ansvar och skydda sin befolkning från islamismen.

  Reinfeldts syn på visionärt ledarskap verkar ju för övrigt vara en engagerad debatt om avgörande framtidsfrågor såsom om betyg ska införas i årskurs 6 eller 7 och om momssatser ska var 25% eller 23.7%.

  /M

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt burde inte bekymra sig för somaliska röster.
  Dom kan ju köpas.
  http://www.youtube.com/watch?v=RMPq-rimcEk

  SvaraRadera