lördag 18 december 2010

Om man förnekar problemen så finns de inte?

Hittade en artikel i Aftonbladet som är en provkarta på dagens förljugna Mediasverige. Nu får man vara lite överseende då pk-piskorna är desperata att återta sitt problemförmuleringsprivilegium. Det sprängdes som bekant i luften tillsammans med Taimour Abdelwahab förra lördagen.

Det är ingen idé att bli arg på dem. Det skulle dessutom ge dem ett för stort erkännande.

I artikeln görs följande påståenden.

1. Media pratar bara om islamistisk terrorism, men inte kristen eller judisk. Det är förstås en ren lögn. I synnerhet vänstermedia försätter aldrig en chans att påpeka vilken apartheidstat Israel är, vilka rasistgrisar  judarna är och vilka våldsbenägna extremister ultraortodoxa judar/bosättare är. Jag tänker inte trassla in mig i vem som ljuger mest om vad, men att hävda att det inte tas upp är fånigt.

När det gäller Nordirland så brukar visst den religiösa aspekten av konflikten mellan katoliker och protestanter lyftas fram. Man lägger gärna på ett vänsterromantiskt klassperspektiv men glömmer oftast IRA:s historiska koppling till KGB och Khadaffi. Ungefär som man redan har glömt att talibankramaren Guillou var KGB-agent.

Rörande fundamentalistiska kristna som skjuter abortläkare i USA så är det få saker som vänsterintellektuella blir så till sig i trasorna över som när någon försöker stoppa det sakrosankta fosterfördrivandet. Om man ser till vilket utrymme sådant ges i svensk media jämfört med alla andra mord som sker i USA så är det absurt. Det är också uppenbart ideologiskt motiverat.

För övrigt brukar också korstågen tas upp till leda och förbannelse. Oftast ytligt, okunnigt och förvanskat.

Sist men inte minst så är inget av detta relevant för den aktuella situationen eftersom vi inte har Westboro Baptist Church här eller ultraortodoxa bosättare som skjuter först och frågar sen. Däremot var det en islamist som sprängde sig i luften, precis som de drygt 16 500 terrordåd som begåtts av islamister runt om i världen sedan 11 september 2001. 

2. "Moussa liftade till Sverige från Algeriet 1971 och blev kvar. Han bor i södra Stockholm med sin fru, har tre vuxna barn och barnbarn, var i många år säkerhetschef på McDonalds och driver en konsultfirma som i lågkonjunkturen gått knackigt."

Fantastiskt. Hamnar i kategorin "Min pizzabagare (alternativt svarta städhjälp) är jätteschysst och verkar inte alls gilla Bin Laden". Efter sådana djupsinniga analyser brukar pk-prettot vara som en stolt hund med en pinne. De tror verkligen att de har gjort en viktig observation. Vad de tror sig uppnå med den är lite mindre klart. Att det inte finns någon islamistisk terrorism? Att den inte är så farlig, bortsett förstås för dem som drabbas av den? Att den finns men vi inte ska prata om den för då kan någon ta illa vid sig?

3. Muslimerna känner sig utpekade som grupp och undrar varför de ska tvingas ta avstånd från terrordåd någon annan gjort. Om deras primära reaktioner inte hade varit självömkan och motanklagelser så hade det kanske inte fött en sådan misstänksamhet? I bästa fall får man höra ett ljummet avståndstagande, ofta med underförstådda förbehåll. Imanen som faktiskt tog avstånd med en fatwa här i veckan blev ju omedelbart överkörd av sin förre överordnade som menade att fatwan inte behövdes (Källa: Politiskt inkorrekt).

4.Rörande det flitigt upprepade påståendet att terrordåden är oförenliga med islams teologi så har jag skrivit om det förut. Vill man slippa läsa hela bloggposten så klistrar jag in den aktuella passagen här:

"[...] Nu klingar det rätt falskt med tanke på mängden självmordsbombningar och andra terrordåd som islamister begått under årens lopp. Att det bara skulle bero på tillfällig sinnesförvirring och dåligt handledd Koranläsning faller på sin egen absurditet. Man kan anklaga Bin Laden, Anwar al-Awlaki och Abu Ayyub al-Masri med flera för mycket men inte för att de skulle vara dåligt pålästa i den religion de vigt sitt liv åt.

I själva verket är det höjden av arrogans att påstå att de som dör för sin tro inte vet varför de gör det. Det finns få människor på planeten som är så renläriga i ord och handling som islamisterna. De må vara mördare, vandaler och tyranner men de följer sin instruktionsmanual till punkt och pricka."

4 kommentarer:

 1. "Efter sådana djupsinniga analyser brukar pk-prettot vara som en stolt hund med en pinne."

  Klockrent! :-D

  SvaraRadera
 2. Tack! Tack också för att du orkade läsa hela bloggposten. ;-) Den blev lite längre än jag tänkt.

  SvaraRadera
 3. Aldeles korrekt. Mer av dette. Spre det for hele verden

  SvaraRadera
 4. Tack Arild för att du tog tid att läsa min blogg!

  SvaraRadera