måndag 24 januari 2011

Den perfekta stormen i vattenglaset

Turerna kring Billströms och Bildts diplomatbrev har fått rätt många att häpna över det ramaskri som följt. Det är egentligen inget konstigt som står i dokumentet. 

Det anmärkningsvärda är väl snarare hycklet som den borgliga regeringen ägnar sig åt, med en utrikesminister som åker till Landskrona i valrörelsen för att hetsa mot SD för att de tar upp samma problem han själv beklagat sig över på plats i Irak några år tidigare.

Många suckar och säger att avslöjandet i sig är en storm i ett vattenglas.

Visst är det en storm i ett vattenglas, men vårt kära etablissemang är väldigt bra på att storma i vattenglas. Man skulle nästan kunna säga att det är deras favoritstormande; teatraliska tjafs om uttalanden, obetalda TV-licenser eller vem som hånglar med vem på fyllan. 

När det gäller riktiga kriser som Estonia, tsunamin och bombdåden i Stockholm så är brukar de reagera med förnekelse, handfallenhet eller utstuderad likgiltighet. 

En spilld drink i baren på Titanic är ett mycket mer greppbart problem för dem än isberget föröver. De skulle inte vara vårt kära etablissemang annars. 
DN, SvD, GP, GP, AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar