lördag 15 januari 2011

Men shit asså!

Lady Gaga blir rik på folks dåliga smak och Goldie Hawn var sexoman för fyrtio år sedan. Björn Ranelid bla bla bla osv. Skvaller! Sex! Vikthets! Och är inte den här gamla hallicken död ännu?!

Nu när ni ändå är här, visste ni att en kvinna vid namn Asia Bibi i Pakistan dömts till döden för att ha hädat mot Islam. Det hade sin upprinnelse i att hon hämtat vatten åt några muslimer som vägrade dricka det då det var "orent" eftersom hon är kristen. I diskussionen som följde ska hon ha hädat profeten Muhammed. Det finns inga bevis för det men hon dömdes till döden ändå baserat på hörsägen.

För några dagar sedan demonstrerade 50 000 islamister till stöd för dödsdomen och när guvernören i pakistanska Punjab, Salman Tasir, ifrågasatte domen mot Asia mördades han av sin egen livvakt. Han sköts med 26 skott. Detta i samma land som håller på att bygga upp en ansenlig kärnvapenarsenal.

I Bangladesh har en liga avslöjats som stympade barn och tvingade dem att tigga. Tunisien brinner, Australien och Brasilien drunknar, USA är på väg mot statsbankrutt och den magnetiska Nordpolen är på väg till Sibirien.

Så vilken tur vi har som kan engagera oss i Oprahs viktökning, Ranelids sårade ego eller Britneys musikaliska gärning.

Njut av det medan det varar.

6 kommentarer:

 1. Kanske något av dessa barn har ett större skyddsbehov än alla dessa skäggbarn som numera väller in i Sverige och får alla Sveriges batikhäxor att bli alldeles till sig i trasorna!

  SvaraRadera
 2. Rörande barnen i Bangladesh så kan man nog säga att skyddsbehov föreligger...

  SvaraRadera
 3. Kolla en anonym sverigedemokrat lyckades hitta en vinkel att kommentera det här på också. (anonym)

  Det är på samma sätt med detta som med barnen som smugglas från Ukraina hit för att sälja sex. Hjälparbetare är alla överens om att så länge vi lever under monetär press kommer detta att pågå. Och eftersom vi skapat Syd's situation är det alltså vårt fel.

  Alla vill ha pengar. Och eftersom nord lever på syd's arbete kommer de alltid vara lite desperatare. Skulle borden vändas var det vi som amputerade våra barn.

  Förstå pressen man lever under för att vara kapabel att hyra en stympad unge. Det är en situation vi skapat.

  Mvh. Bo.

  SvaraRadera
 4. @skrotbo. Jag tror du underskattar människans förmåga till ren och skär ondska.

  Sedan måste jag få be om några klargöranden. Du skriver om att vi har skapat Syds situation men ditt exempel rörde Ukraina. Är inte de tekniskt sett Öst? Och är inte deras misär resultatet av 70 års kommunism med planekonomi, tyranni och miljöförstöring snarare än något vi gjort?

  När det gäller barnen i Bangladesh så stympades inte de för att VI är rika utan för att gärningsmännen ville bli rika själva. De borde väl rimligtvis ha ett personligt ansvar för sina handlingar?

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera