måndag 3 januari 2011

Det mångkulturella lyckoriket inför 2011

Antalet asylsökande ökande med drygt 30% under 2010, från 24 232 till 31901. De kom främst från Afghanistan, Irak, Kosovo och Somalia. Även ensamkommande flyktingbarn, de så kallade "skäggbarnen", ökade något till 2394. Det enda som förvånar är att det inte var fler som använde sig av det tillvägagångssättet med tanke på hur säker metod det är att få in ett ankare i landet och sedan ta hit släkten eller högstbjudande.

Tempot på kolonisationen tilltar således.

Samtidigt spekuleras det i media att Taimur Abdelwahab inte var ensam aktör i terrordådet den 11 december. Det baseras bland annat på att någon annan måste lagt upp hans oredigerade ljudinspelning på Youtube. Rådde det verkligen något tvivel om att han ingick i en organiserad komplott?

Teorin om den ensamme galningen var något som kläcktes i desperation i vissa pk-kretsar i ett försök att trivialisera allvaret i det inträffade. Det är osannolikt och strider mot modus operandi bland militanta islamister. Även vid mindre aktioner så finns det alltid någon slags logistik bakom. I vissa fall har den begränsat sig till andlig vägledning och planering, men den finns där.

SÄPO påstår att det bara finns 200 militanta islamister i landet. Det är en siffra som får ses med viss skepsis. Dels för att så gott som alla asylsökande saknar id-handlingar och en inte föraktlig andel av dem får uppehållstillstånd med falska identiteter. Svenska myndigheter vet helt enkelt inte vilka det är som bosätter sig i landet och vad de sysslat med tidigare.

Den andra invändningen är att SÄPO har ett egenintresse att tona ner hotbilden, dels för att hålla sina politiska uppdragsgivare nöjda och dels för att inte framstå som allt för inkompetenta själva. Bombdådet i december gjorde inte saken bättre för dem i det avseendet.

Att vi har haft inte mindre än fem terrordåd eller komplotter med koppling till Sverige bara under 2010 förstärker intrycket av Sverige som ett allt aktivare operationsområde för militanta islamister. Samtidigt ökar trycket på svensk trupp i Afghanistan.

Under 2011 får vi se om islamisterna förmår leva upp till sina hot. Det skulle inte förvåna om de gör det eftersom Sverige är ett så lätt mål för dem jämfört med många andra länder där man tar hotet på allvar.

Asylsökande 2010
GP, SvD, Dagbladet, HD, Ekuriren, BLT

Terrordådet 11 december

DN, DN, SvD, GP

13 kommentarer:

 1. För att inte vilseleda avsiktligt eller oavsiktligt svenska folket vill jag ge några förklaringar. Det är nämligen samma visa som upprepar sig från 90-talet. Flyktningar, som kommer från Serbien, är organiserade transporter, som utförs organiserad av albaner från Makedonien och södra Serbien (med 97% albansk befolkning). De flesta som flyktningar från Serbien är kosovoalbaner (södra Serbien) och zigenare. De flesta är, lika de från 90-talet, ekonomiska flyktningar.
  Då Serbien och Sverige har skrivna och i allra högsta grad gällande avtal, skickas nästan alla flyktningar tillbaka till Serbien, även om alla inte kommer ifrån Serbien, utan även från andra delar av gamla Jugoslavien.
  De verkar fortfarande populärt att smutskasta Serbien och diskriminera en mycket plågad nation. Det påminner mig om djurlivet och de hänsynslösa arter.

  SvaraRadera
 2. Är så trött på förintelsepolitiken emot svenska folket.

  SvaraRadera
 3. DN var vågade idag som vågade tala om männen som om de faktiskt inte vore totalt svenska. Normalt kallas de ju bara svenskar. Detta även om de haft svenskt pass i 3 år och uppenbarligen inte ens gillar Sverige eller Europa. Varför vill de annars skapa ett sharialand här?

  SvaraRadera
 4. Det är naturligtvis oftast inte serber, utan "serber" som söker asyl.

  Bra tumregel: en miljard i kostnader för staten innebär att man snor 200:- från varje svenskt medelhushåll. Kom ihåg det. 60 miöjarder till invandringspolitiken = 12 000:- per år. Transferering , kallas det med ett översåte-ord.


  säger kalle008

  SvaraRadera
 5. Släng ut dem innan de hinner stiga i land.

  SvaraRadera
 6. Många kosovoalbaner kvitterade ut serbiska pass innan Kosovos (olagliga) självständighetsförklaring började gälla, trots att de inte planerade att bo i Serbien.

  För övrigt har Kosovos nuvarande president fått över 100% av rösterna i vissa valdistrikt under det senaste valet (det värsta var 149%). Trots det så bedömdes valfusket som "litet" och FN-administrationen krävde inte något omval. Man kan undra hur mycket knarkpengar som lagts under bordet för att få igenom något sådant...

  SvaraRadera
 7. En bra analys. Jag själv är lite förvånad att den där självmördaren valde att döda sig själv i Sverige, tänker på att hittills så verkar terroristerna bara använt sverige för rekreation och återhämtning, för att hamna USAs radarskugga. Ur den synvinkeln är ju Sverige perfekt gömställe, dum är den terrorist som inte utnyttjar den politiska korrektheten. (som du skriver så har ju inte svenska myndigheter en aning om vad det är för folk som kommer hit, för att det är så kränkande att bli kontrollerad)

  /Vargen

  Kanske är självmördarens terroristkompisar lite pissed på honom då de vet att offer brukar skärpa sig när otacksamhet visas.

  SvaraRadera
 8. Folkomröstning behövs,med eller utan politikerna inblandade

  SvaraRadera
 9. Och hur många kom genom anhöriginvandring? Egentligen ohederligt att bara nämna asylsiffran utan att addera den ökande anhöriginvandringen. Någon som vet?

  SvaraRadera
 10. Trivialiserandet kommer väl också ofta indirekt från muslimska ledare, via medlöpare såsom Guillou, Hjärpe och Gardell. Med tanke på hur dålig koll dessa nu säger sig ha på sina församlingar (varje terrorist möts ju nu med omdömen som - "han verkade ju som en helt vanlig muslim!") har man skäl att starkt ifrågasätta dessa siffror.
  /M

  SvaraRadera
 11. Kan det vara sa att alla män som är ickemuslimer men stöder islam i massmedia och övrigt egentligen är trötta pa det jämställda samhället och hellre vill kunna vara egenväldig diktator i hemmet och kunna ha 4 fruar som alla var för sig är värda 50% av hans värde. Dessa kvinnor far han sedan binda fast i sängen och sla om de inte ställer upp pa sex som han vill eller andra saker. Kvinna far dessutom inte ga ut och handla eller ga pa café utan far bara vara hemma da kvinnan dominerar hushallet. Jag tror att manga socialdemokraterna och vänsterpartister egentligen vill ha det sa som ovan. Det är svart att tro nagot annat när de anstränger sig sa in i helvete för att bygga ut i islam i Sverige. Achmad

  SvaraRadera
 12. @ ALLA Anonym

  Ni alla är FEGISAR!

  Sluta kommentera om ni klara inte stå för era åsikter!

  SvaraRadera
 13. En analfabet från Somalia är en tillgång för Sverige...

  Detta enligt vår stora ledare Fredrik Reinfeldt...

  Tyskland kallar multikulti dött, i Sverige skrivs det in i grundlagen...

  Tyskland sätter stort värde på sina medborgare... Man ställer mycket höga krav på utlänningar som vill bli medborgare... Det är det finaste dom har... Ett tyskt pass...

  I Sverige delar vi ut obegränsat med pass till skäggen utan kontroll eller krav... Det stinker...

  SvaraRadera