tisdag 4 januari 2011

Vems ärenden går Mona Thwany?

Frun till självmordsbombaren Abdulwahab säger att det var hon som lade ut den oredigerade ljudinspelningen med hans sista meddelande på Youtube.

"– Det gjorde ont att berätta om och om igen och naivt trodde jag att folk var intresserade av sanningen, säger hon till TV4 Nyheterna.
När hon upptäckte att tusentals människor lyssnat på klippet beslutade hon sig för att ta bort det, men då var det redan borta.
Enligt frun var Abdulwahab en kärleksfull make och far.

– Det hade varit bra om människor haft större förståelse för att jag har förlorat min man och mina barns far, jag är ensam med tre barn. Jag är ett offer, jag också." *

Man ska aldrig underskatta människors kapacitet för korkade tilltag, men det är något lurt med det här. Om hon ville att det skulle få människor att sluta ställa frågor till henne, varför lägga ut det anonymt? Och om hon ville att folk skulle få veta "sanningen", varför vilja ta bort det när det var så populärt? Var inte det hela poängen med att lägga ut det?

"Men på Youtube-kanalen Mona123Timo publicerades redan den 13 december de ocensurerade klippen på samtliga tre språk. Personen som ligger bakom har alltså på egen hand haft tillgång till materialet. 
De är även omsorgsfullt bildsatta. Bland annat med bilder som anspelar på de 72 jungfrur som en martyr kan vänta i paradiset." Aftonbladet

Om hon nu var emot det inträffade, varför göra sig besväret med att lägga till piffiga jihadbilder och anspelningen på att hennes döde make nu förlustar sig med 72 (före detta?) oskulder i paradiset? 

"För några timmar sedan skrev även användaren av kontot så här, efter att rensat bort alla kanalkommentarer: 
'I do NOT have to justify myself to ANYONE, especially not ignorant people. I do what I please, I watch what I want and I subscribe to whoever I want. So don't even bother leaving nasty messages, they will be removed.' " SvD
 
Ett märklig attityd från någon som påstår sig varit helt ovetande om makens förehavanden och tar avstånd från terrorism. I själva verket förmedlar hon i intervjun mer trots och självömkan än sorg eller bestörtning över det inträffade. 

Jag påstår inte att hon inte lade ut inspelningen på Youtube, men förklaringen i TV4-intervjun osar efterhandskonstruktion.

Medhjälpare
Vissa tolkar genast det här som att han inte hade några medhjälpare. Det är rent önsketänkande. Givetvis hade han medhjälpare.

Han har fått kontinuerlig andlig vägledning, utbildning i Mellanöstern i bombhantering och tillvägagångssätt, någonstans ifrån kommer också pengarna som finansierat resor, uppehälle och materiell. Sist men inte minst har någon hjälpt till att sopa igen spåren efter honom. Det är bara att studera andra islamistiska terrordåd så går snabbt ett mönster att urskilja.

Vilken roll har hans fru spelat i allt detta? Och vilken roll spelar hon nu?

* Offerrollen
Jag måste ge en motvillig eloge här. Jag har trott att muslimernas konstanta självömkan mest var ett oskick, men jag förstår nu att det är en konstform och en högt förädlad sådan i den muslimska tankevärlden. Att ständigt ikläda sig offerrollen (martyrskapet?) är ett genialiskt sätt att komma bort från sakfrågan och fiska efter dåligt samvete hos ängsliga västerlänningar.

Det är väl på så vis de även lyckas framställa sig som offer för korstågen, trots att det var en konflikt de startade och i slutänden även vann med förintandet av de kristna statsbildningarna i regionen (bland andra Jerusalem, armeniska Kilikien och till slut även Bysans).

Det i kombination med en total avsaknad av empati för andra är en blandning som inte ska underskattas. De kommer alltid ha ett skäl att hämnas en verklig eller inbillad oförrätt, men aldrig en anledning att be om ursäkt.

SvD, DN, Kristianstadsbladet, BLT, Dagen, GP

8 kommentarer:

 1. Bra blogg!

  Du skriver mycket bra och få till de rätta poängerna. Kommer absolut att fortsätta läsa här, och ska nu försöka läsa lite annat du har skrivit :)

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar!

  SvaraRadera
 3. läste en enfelsk artikel för några veckor sedan där jihadkärringens mormor intervjuades.
  mormorns kommentar till det hela var att dottern blev sektifierad innan hon gifte sig och att dom (familjen) försökt intervenera men inte lyckats. och det var i hennes sällskap som han sedermera blev hjärntvättad till att blåsa sig i stockholm.

  det vora intressant att veta om hon hade några skulder innan detta och även hur mycket hon har fått i terrorist pension ....
  inte första gången en kvinna lurat en man till att göra något dumt så att kvinnan kan sko sig....

  SvaraRadera
 4. Är det den här artikeln?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1338655/Stockholm-suicide-bomber-Babies-left-radicalised-wife.html

  SvaraRadera
 5. Bott mer än 5 år i Luton, skriven i Tranås med alla bidrag från Sverige. Dem är många som genom fusk ska leva på oss.............

  SvaraRadera
 6. Säger man att det är religiöst våld så säger folk att det är kulturellt. Säger man då att det är kulturellt våld så blir folk arga och säger att alla kulturer är lika värda och lika ofarliga. Det måste vara individen. När jag försöker skriva om hur korkad individen är så försvarar sig familjen med att det är vanligt inom deras religion och kultur. Individen kan inte lastas för sina uppfostrade vanor.

  På detta sätt går det runt runt runt runt och ingen tar ansvar.

  /Toksverige

  SvaraRadera
 7. Jag tror att hon hatade sin make pga hans planer om att gifta om sig med en ytterligare kvinna, enligt vad jag har sett på nätet igår när jag blev nyfiken på vem dessa människor var. Man kan ju fråga vilken muslimsk gift kvinna som helst om hur hon känner sig om hon visste att sin make ville gifta sig med en annan.
  Därför misstänker jag att hon måste ha spelat någon stor roll i att se till att han dog. Helst på ett smart sätt som hon kunde tjäna på.
  Jag tror att hon försöker måla en bild som om hon var arg/ledsen på sin makes försvinnande från jorden, medan hon innerst inne skrattar och skattar sig lycklig efter att ha slagit två flugor med en smäll.

  /Mhmd

  SvaraRadera
 8. Intressant vinkel på det hela.

  SvaraRadera