söndag 9 januari 2011

Det är illa nog att tillhöra andra sorteringen

Enligt en irakisk general var Stockholm andrahandsmål för Taimour Abdulwahab al-Abdalay. I första hand skulle han försöka attackera mål i USA, om det inte gick så var mål i Europa aktuella. TA och en egyptier fick i slutänden uppdraget att slå till i Västeuropa.

Om man antar att de här uppgifterna stämmer så bekräftar det att han hade åtminstone en medhjälpare. Det är knappast en överraskning då det är någon som hostar till i bakgrunden på hans avskedsinspelning, men trots det framhärdar en del med teorin om "ensam & självmordsbenägen".

Det visar också att appeasement, feghet och isolationism inte fungerar, om nu någon trodde det. Tvärtom är vi ett lätt byte medan länder som USA och Storbritannien blir allt svårare att komma åt.

Även om vi är andrahandsvalet så innebär det att vi kommer väljas allt oftare till dess vi väljer att höja garden och konfronterar hotet för vad det är. Med nuvarande ledargarnityr ska vi nog ställa in oss på fler terrordåd istället.

Förra bloggposten i ämnet: Brinner stubinen fortfarande?

SvD, Dagbladet,

1 kommentar:

  1. Påminner om danstillställningar där dom snyggaste fruntimren är svårflörtade till sänghalmen.
    Man brukar få gå ner rejält i klass innan man får till det. Men skit samma det är nästan lika gott att "poffa" i fläskaladåb som i lammstek.

    SvaraRadera