lördag 29 januari 2011

Hyckel när Björn Söder utmålas som en bandit

Sverigedemokraternas gruppledare Björn Söder har blivit av med körkortet för att ha kört för fort utanför en skola (54 km/h på 30-sträcka).

"Fram till och med den 6 januari var det alltså en 50-väg, men från och med den 7 januari gäller hastigheten 30 km/h. Som nyinflyttad i Kristianstad missade jag helt enkelt skylten och höll alltså 54 km/h, skriver han i ett mejl till SvD.
Polisen stannade honom och tog körkortet. Nu väntar även böter.
– Det är viktigt att påpeka att hastighetsbegränsningar är viktiga att hålla och respektera. Att jag missade skylten beklagar jag och får nu ta mitt straff genom indraget körkort samt böter, skriver Björn Söder." ur SvD

Det låter inte direkt som en politiker som försöker slingra sig undan. Han har gjort fel, han står får det och får ta konsekvenserna. Det hindrar givetvis inte en uppskruvad skadeglädje bland SD:s motståndare på nätet.

"Tokmoderaten" menar att Björn Söder borde "utvisas" till Höganäs med anspelning på SD:s krav att kriminella invandrare ska utvisas. I övrigt skjuter Tokmoderaten vilt omkring sig: 

"Björn Söder bör tvingas att återflytta till sina gamla hemtrakter snarast möjligt, i det gär fallet finns inga trängande skäl till varför Björn Söder skall få stanna kvar i sin trygga tillvaro - en trygg tillvaro som faktiskt blir mer otrygg om man låter fartdåren Söder fortsätta utmana rättssamhället med sin mördarmaskin till bil."

Problemet för dem som stöder etablissemangspartier, i det här fallet moderaterna, är att de alltid kastar sten i glashus när de ska kritisera andra.

Färskt på näthinnan har vi Bildt och Billström som slingrat sig likt såpade ålar för att slippa konfrontera vad de sa till amerikanske ambassadören i Bagdad 2007.

Moderaterna har ett antal ministrar som avslöjats med eller misstänkts för diverse oegentligheter (se längst ner) och avgått. Inom moderaterna återfinns också ett förhållandevis stort antal lokala politiker som de senaste åren dömts från för allt från stöld och misshandel till barnpornografibrott.

Sist men inte minst har vi Carl Bildt som suttit i styrelsen för Lundin Petroleum under en period när de gjorde  affärer i Sudan med den förmodligen värsta massmördaregimen sedan röda khmererna. Att ha en utrikesminister som figurerar i en utredning för folkrättsbrott borde stämma till eftertanke även hos den mest inbilske på den moderata punschverandan.

Man kan säga att Björn Söders verkliga misstag var att han inte betedde sig som andra riksdagsledamöter och åkte taxi på det allmännas bekostnad. Personligen hoppas jag att de aldrig kommer bete sig som de andra riksdagsledamöterna.


Moderata ministrar med fingrarna i syltburken

Maria Sigrid Astrid Borelius, handelsminister 6-14 oktober 2006.  Svart arbetskraft i hemmet, ej betalat TV-licens, skrivit över sommarhuset på företag på Jersey.

Marie Cecilia Stegö Chilò, kulturminister 6-16 oktober 2006. Svart arbetskraft i hemmet, aldrig betalat TV-licens av ideologiska skäl.

Ewa Ulrica Schenström, statssekreterare 2006-2007. Berusad under tjänstetid och fångad på bild när hon hånglade med TV4:s politiske reporter Anders Philblad på en restaurang.

Sven Otto Littorin, arbetsmarknadsminister 2006-2010. Avgick i samband med anklagelser om sexköp av prostituerad kvinna.

Ewa Helena Björling, handelsminister 2007 - ?  Fortkörning, svartbygge, svart arbetskraft i hemmet och vid svartbygget samt miljöbrott.   


Tillägg: Två andra prominenta moderater som fått rubriker är Per Bill (fylleri/mt för våldsamt motstånd) och Anders Björck (fylleri, tjafsat med polisen).

YA, KB, SVT, Ekot, HD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar