lördag 29 januari 2011

Hur stoppa ETA i Sverige?

Lars Vilks har blivit mordhotad igen av islamister. Men som det frekvent har framhållits på vissa håll så utgör den islamistiska terrorismen bara 0,34% (6 st) av det totala antalet rapporterade terrordåd 2006-2009. Istället dominerar separatistisk terror enligt Europols rapport.

Om vi för stunden glömmer...
* att statistiken i rapporten inte är komplett och därmed missvisande då Storbritannien saknas.
* att man fokuserar på antal dåd och inte deras gravhet, vilket är att likställa en sprängd telefonstolpe på Korsika med blodbaden i London och Madrid.
* att den islamistiska terrorn har haft en uppåtgående trend världen över de senaste 25 åren.
* att Europol det relativt låga antalet till trots identifierar islamistisk terror som det största hotet.

...så stämmer det att den separatistiska terrorn klart dominerar.

Så hur ska vi få stopp på den baskiska terrorn, den korsikanska separatismen och de irländska militanta grupperingarna i Sverige? För det måste väl vara relevant för den uppkomna situationen här när så många lägger så mycket energi på att framhäva att separatistisk terror är ett mycket större problem än den islamistiska? Mig veterligen har varken ETA eller IRA hotat Vilks, det har däremot al-Shabab gjort, men de andra kanske finns där i bakgrunden som terrorns kamratstödjare?

För om man tar bort de terrortyper och militanta grupperingar ur statistiken som inte är verksamma här så återstår islamisterna som de mest urskiljningslösa och systemhotande av terrorgrupper i vårt land. Detta utan att förringa extremvänstern eller nynazistiska grupperingar, men de spelar inte riktigt i samma division som al-Qaida 'n friends.

Men eftersom vänstern uppenbarligen tycker att separatistisk terror är viktig att lyfta fram nu när vi haft ett antal islamistiska komplotter och terrordåd så ser jag fram mot att de begär en särskild riksdagsdebatt om just den. Jag kommer att sitta som klistrad framför TV:n för att få ta del av deras bevisföring. Jag kanske rent av micrar en påse popcorn till.

DN, DN,
GP, GP, SvD

2 kommentarer:

  1. Lars Wilks har så länge man kan minnas försökt hitta sätt att bli uppmärksammad, men inte lyckast så bra förrän på senare tid. Han trodde kanske att hans fylle-studentspex med Mohammed showen iUppsala bara skulle ge honom den publicitet han längtade efter, men nu när kanske det gäller att hålla sig undan från våra nysvenskars hämnd livet ut blev spexet inte roligt längre. Trassligt alltså, men det är smällar konstnärere måste ta.
    En annan figur som har samma ambitoner, Jihad Jane, lyckas också skaffa ryktbarhet ochberömmelse, fast med en annan infallsvinkel, vad gör inte vi icke-kändisar för en minut på TV ?

    SvaraRadera
  2. Menar du att om man ritar en stötande skämttäckning så är det en helt i sin ordning att försöka döda tecknaren i fråga?

    SvaraRadera