lördag 22 januari 2011

Lögn, förbannad lögn och Demkers statistik

SvD spinner vidare på Piff & Puffs klavertramp där de beskrivit de irakiska invandrarna som svårintegrerade, outbildade och lagda åt hedersmord.

Även i övrig media har man ryckt ut för att försvara irakiernas berikande effekt på Sverige. Fattas bara! Man gör det oftast med uppbyggliga anekdoter om enskilda personers framgångar, vilket inte säger något om helheten, men den okritiske läsaren kan lätt få intrycket att man har motbevisat påståendet i diplomatrapporten.

I SvD:s artikel har man kallat in Marie Demker för att bidra med vetenskaplig fernissa. Marie Demker är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet med en egen nisch. Hon har sedan 90-talet publicerat studier på årlig (?) basis som visar att "flyktingmotståndet" minskar (exempel) och att Sverigedemokraternas opinionsmässiga undergång är nära förestående. Det måste ha sugit att vara Marie Demker den 19 september 2010. Jag önskar att jag hade kunnat vara där för att se det.

Demkers resultat som upprepas år efter år blev synat i sömmarna redan 2002 i en debattartikel i Jyllandsposten (återgiven här). Resultatet var inte smickrande för Demkers trovärdighet.

Demker, Bjereld, Dencik med flera är vårt tids lysenkoister. Historiens dom över dem kommer att bli därefter.

Tidigare inlägg i ämnet
Blåkullavänstern på krigsstigen
Propganda förklädd till expertis

SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar